Danijel Kajmakoski: Bio sam spreman i na ispadanje

„To što su me od samog početka svi smatrali favoritom, stvaralo mi je nervozu”, tvrdi on
6 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2014. 15:56h

Makedonac Danijel Kajmakoski pobjednik je prvog regionalnog X faktora čije je finale preksinoć održano u beogradskoj Areni. Iako je od starta važio za jednog od favorita, Danijel tvrdi da se ipak pobjedi nije nadao:

“Od samog početka, to što me svi smatraju favoritom stvaralo mi je nervozu. Znao sam koliko je takmičara prošlo kroz šou, i bio sam spreman i na ispadanje, jer je dobro poznato da nekad to što te svi favorizuju te dovede od toga da se opustiš”, priča za “Vijesti” Kajmakoski.

On ne krije da je oduvijek zamišljao sebe i Tamaru Milanović u superfinalu, kao što se i desilo.

“Od Tamarinog pojavljivanja znao sam da će dogurati do finala. Moram priznati da me je iznenadilo ispadanje 'Doktora' jer znam da imaju veliki broj fanova i na neki način bili su i moji favoriti, kao i Maid (Hećimović) sa kojim sam se sprijateljio, mnogo ga cijenim i kao čovjeka i kao pjevača i čak smo dogovorili saradnju”, otkriva Kajmakoski.

Takmičenje mu je omogućilo, ne samo da stekne nove prijatelje i razmijeni iskustva, već i da za neke od takmičara napiše pjesme.

“Jednu numeru sam već radio za Aleksu Perovića. Učešće u X faktoru mi je pomoglo da se široj javnosti predstavim i kao autor, da čuju ono što ja radim. Uvijek sam zamišljao da se ostvarim ne samo kao pjevač, već i kao kompozitor, jer je to usko povezano”, priča naš sagovornik.

Kada se pojavio na audiciji Danijel je otkrio da je upravo on autor velikog hita Karoline Gočeve “Više se ne vraćaj”, a X faktor je odabrao za predstavljanje javnosti jer mu je to bio izazov.

“Kada sam čuo da će X faktor biti regionalnog karaktera i da će u njemu učestvovati pjevači iz skoro svih bivših jugoslovenskih republika, riješio sam da i ja tu potražim svoje mjesto. Ideja mi je bila simpatična, iako sam bio svjestan da će i konkurencija biti mnogo veća. Želio sam da predstavim sebe, svoj rad, a najbitnije mi je bilo da budem dostojni predstavnik i svoje države Makedonije”, ističe on.

Danijel će još nekoliko dana boraviti u Beogradu, a onda će otići do svoje Makedonije kako bi odmorio od šoua

Danijel će još nekoliko dana boraviti u Beogradu, a onda će otići do svoje Makedonije kako bi odmorio od šoua, nakon čega slijedi rad na albumu.

“Moram da ispoštujem novinare i odradim sve intervjue, a onda ću se uputiti ka Makedoniji, kako bih sa prijateljima proslavio ovaj uspjeh. Pošto se malo odmorim, vraćam se u Beograd i počinjem da radim na prvom singlu. Za početak mi je najbitnije da skupim dobru ekipu oko sebe i počem da radim”, kaže Kajmakoski.

Dodaje da bi volio da radi sa članovima žirija X faktora Kristinom Kovač, Kikijem Lesendrićem i Željkom Joksimovićem, koji mu je bio mentor.

“Mnogo cijenim i autorski rad Dina Merlina, volio bih da imam priliku da pjevam i neku njegovu numeru. Svaka podrška starijih kolega mi je dobrodošla, bilo da je u pitanju pjesma ili savjet. Takođe, potrudiću se da i sam kao autor učestvujem na svom prvijencu”, zaključuje Kajmakoski.

Galerija

Bonus video: