Bendovi i muzičari koji su nepotrebno mijenjali ime

Puff Daddy, je koristio imena Puff, Puffy, P Didy, Diddy i Sean John
83 pregleda 0 komentar(a)
Kesha, Foto: Attitude.co.uk
Kesha, Foto: Attitude.co.uk
Ažurirano: 24.03.2014. 13:11h

Nakon što je muzičarka Ke$ha prošle nedjelje objavila kako je izbacila znak za američki dolar iz svog imena i postala samo "obična" Kesha, magazin NME objavio je listu izvođača i grupa, koji su nepotrebno mijenjali ime.

Članovi benda poznatog po pjesmi “Love Shack”, B-52's koji je formiran 1976. godine, tek 2008. odlučili su da izbace apostrof, pa se od tada ime sastava piše “B-52s”.

Kalifornijski metal bend Hoobustank, promijenio je naziv u Hoobastank, jer su članovi nakon objavljivanja debi albuma “They Sure Don't Make Basketball Shorts Like They Used To”, zaključili da će promjena jednog slova učiniti da ime zvuči bolje.

Na listi se našao i Jay Z, koji je neposredno prije izdavanja albuma “Magna Carta Holy Grail” izbrisao crticu ispred slova “Z”.

Tu je i njegov kolega Puff Daddy koji je postao poznat kao Puff, da bi kasnije koristio Puffy, zatim P Didy, nakon čega je uslijedilo Diddy i konačno Sean John.

Tu su i bendovi “A New Found Glory”, koji su uklonili slovo “A”, “Godspeed You Black Emperor!”, koji su uzvičnik premjestili iza riječi “You”, kao i DJ Jazzy Jeff, koji je odlučio da iz svog umjetničkog imena izbaci naziv svoje profesije, odnosno DJ.

Bonus video: