Houra (Prljavo kazalište): Teška vremena traže brže pjesme

Desi se da siđemo sa bine, a snimak nove pjesme je već na netu. Zato smo sad odlučili da publika prvo čuje pravu studijsku verziju
84 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2014. 19:22h

Hrvatska grupa Prljavo kazalište objavila je novi singl “Tamni slapovi”, a autor numere i gitarista benda Jasenko Houra kaže da su na ovaj način željeli da preduhitre publiku.

“Mi već ovu i neke druge nove pjesme sviramo na koncertima, pa se dešava da ne siđemo sa bine, a snimak je već okačen na Youtube kanalu. Zato smo odlučili da publika čuje pravu studijsku verziju i mnogo bolji snimak od onog koji nastane telefonom na nekom od naših koncerata”, priča za Vijesti Houra.

Ističe da su na ovaj način željeli da prezentuju fanovima šta mogu očekivati od novog albuma.

“U pauzama turneje radimo na novim pjesmama i uvijek volimo da makar jedan singl predstavimo publici. Vrijedni smo, pjesama ima dosta iako sada ne mogu da pričam o tome kada će novi album biti objavljen, jer turneja još traje, a ona je prioritet”, objašnjava on.

Posljednji album “Možda do godine” objavljen je 2012. godine i to pod etiketom Croatia Recordsa, a novi će, kako sada stvari stoje, objaviti izdvačka kuća Hit Record. Jasenko tvrdi da novi singl nema nikakve veze sa promjenom izdavača.

“Iako smo potpisali ugovor sa njima, nijesmo morali objavljivati singl. Nijesu to veliki transferi. Ipak, od 1979. godine pa do 1993. sarađivali smo sa svim izdavačkim kućama, sve one su objavljivale naše kataloge izdanja, tako da promjenu izdavača ne treba doživljavati kao nešto veliko. Prosto, ko ponudi bolje uslove, mi idemo tamo”, ističe Houra.

Singl “Tamni slapovi” je objavljen prije nekoliko dana, a naš sagovornik tvrdi da još ne može da priča o tome kako je prihvaćen.

“Teško je po jednom singlu bilo šta suditi. Nekako u šou biznisu postoji pravilo da je u teškim vremenima treba izbacivati brze pjesme, pa sam tako napravio minimalističku kompoziciju u kojoj nema puno previravanja, kako bi publika obratila pažnju na tekst. A, šta sam tačno napisao, znaću tek za nekoliko godina i imaću pravu sliku da li je numeru “Tamni slapovi” publika prihvatila ili ne”, zaključuje on.

Galerija

Bonus video: