Raspada se bend U2?

Bono je uvijek dobijao ponude za solo album, što će se možda i desiti
77 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2014. 09:16h

Nakon što su posljednja dva albuma “Ordinary Love” i “Invisible”, popularne rok grupe “U2” prošla veoma loše u odnosu na ranija izdanja, postoji mogućnost da nakon 38 godina, bend prestane sa radom, piše dailystar.co.uk.

Novi album trebalo je da bude objavljen na ljeto, ali je to odloženo, kao i turneje, a datumi održavanja koncerta još nisu poznati.

Ukoliko njihov sljedeći album izađe 2015. to će im biti najduži period između dva albuma.

Neimenovani izvor je kazao da sastav Bona Voksa planira da napusti rok scenu “vatrometom”, odnosno da će organizovati oproštajnu turneju na kojoj će izvoditi samo najveće hitove.

“Bono je pod pritiskom. Svaka turneja bi im mogla biti posljednja. Jednostavno se više ne prodaju kao nekada, a singlovi loše prolaze na top listama. Bono ne želi da ode plačući”, kazao je izvor, dodajući da članovi “U2” grupe nikada nisu željeli da nastupaju ukoliko nemaju nove pjesme.

“Bono je uvijek dobijao ponude za izdavanje samostalnog albuma, pa je vrlo moguće da će se to dogoditi u bliskoj budućnosti”, dodao je sagovornik.

Pad popularnosti irskih rokera, je iznenađenje s obzirom na to da su sa posljednjom turnejom “360 stepeni” zaradili rekordnih 450 miliona dolara.

Bonus video: