Ćetković sakupio više od 300.000 pregleda

Domaćoj publici i kolegama sa scene bolja engleska verzija, stranci uglavnom smatraju da na crnogorskom jeziku zvuči emotivnije
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2014. 07:56h

Spot Sergeja Ćetkovića za pjesmu "Moj svijet", kojom će predstavljati Crnu Goru na predstojećem Eurosongu, u prvih pet dana od objavljivanja prikupio je više od 300 hiljada pregleda, dok je engleska verzija pjesme lansirana prije tri dana sakupila nešto preko 17 hiljada pregleda.

Od svih spotova objavljenih na YouTube kanalu Eurosonga, njih 11, popularni crnogorski pjevač prikupio je najviše pregleda. Ali da to ne mora da znači ništa pokazao je prošle godine spot za "Igranku" Who See klape koji je nakon videa njemačke predstavnice bio ubjedljvio najgledaniji. Bokeški rep dvojac videom koji je režirao Zoran Marković Zonjo za manje od pet dana preskočio je brojku od pola miliona pregleda, što je znatno više od Ćetkovićevog spota, izazvao dosta interesovanja stranih medija, ali Crna Gora ipak nije prošla u finale.

Za razliku od Who See klape, čija pjesma je naišla na podijeljene reakcije kako domaće, tako i strane javnosti, reakcije na Sergejev "Moj svijet" (na engleskom prevedeno kao "My Love") uglavnom su euforične i veoma pozitivne.

Dok domaća publika, kao i Ćetkovićeve kolege sa muzičke scene, smatra da je engleska verzija pjesme bolja, sudeći po komentarima na YouTube servisu i na oficijelnoj stranici Eurosonga strancima se više sviđa na crnogorskom, iako ne razumiju tekst.

Neki od inostranih komentatora naglasili su da pjesma zvuči emotivnije na crnogorskom nego na engleskom.

Mnogi smatraju da Crna Gora zaslužuje sa ovom pjesmom da se plasira u finale, a između ostalih zanimljiv je jedan komentar izvjesnog Doda Dodota koji je kazao da bi Rumunija trebalo da da Crnoj Gori 12 poena na Eurosongu zbog toga kako su se Crnogorci ponijeli prema njihovim turistima prošlog ljeta kada je rumunski autobus sletio u kanjon Morače.

Crna Gora po kladioničarima i dalje ima male šanse za prolaz u finale i eventualnu pobjedu na Eurosongu. Na sajtu oddschecker.com Ćetković je na tridesetom mjestu po šansama.Ovogodišnji, 58. Eurosong održaće se u glavnom gradu Danske Kopenhagenu od 14. do 18. maja.

Galerija

Bonus video: