Atomsko sklonište razgalilo Podgoričane

Horski se pjevalo i plesalo uz hard rok rifove, dok su se ređali hitovi „Pakleni vozači“, „Za ljubav treba imat dušu“, „Pomorac sam majko“ i drugi
1 komentar(a)
ATOMSKO sklonište, Foto: Boris Pejović
ATOMSKO sklonište, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.03.2014. 14:10h

Podgoričani vole da igraju na sigurno – dok je publika u glavnom gradu poznata po tome što je uglavnom tvrda i nepovjerljiva kada je u pitanju nešto novo i nepoznato, dobro poznata imena itekako zna da ugosti, a sinoć je Montenegro pabu legendarni hrvatski rok sastav Atomsko sklonište osjetio to gostoprimstvo.

Pun lokal prisustvovao je odličnoj dvočasovnoj svirci starih rokera iz Pule. Uz nastup u Nikšiću noć ranije, bile su to prve klupske svirke Skloništa u posljednjih 20 godina, kako je „Vijestima“ otkrio frontmen Bruno Langer, a njegov bend se i pored te činjenice osjećao kao na domaćem terenu.

Nastup je počeo oko 11 sati, a pulski trio je bez mnogo priče u naredna dva sata pržio bez prestanka. Bez starca nema udarca,kaže ona stara, a Langer i drugovi su zaista pružili energičnu svirku za respekt i pored pozamašnog radnog staža u rokenrol okvirima. Upravo je basista i pjevač Skloništa nedavno otkrio da je prošlo čak 50 (slovima – pedeset!) godina od kada se prvi put sa gitarom popeo na binu, a preksinoć je pokazao da još ima rokenrol u prstima.

Sjajna, uigrana ritam sekcija uskomešala je masu od starta i stvorila jednu od boljih atmosfera na koncertima u Podgorici u posljednje vrijeme. Horski se pjevalo i plesalo uz hard rok rifove, dok su se ređali hitovi „Pakleni vozači“, „Za ljubav treba imat dušu“, „Pomorac sam majko“ i drugi, a neke od njih publika je čula i dva puta. U publici je očekivano bilo i dosta sijedih ljudi, onih koji Sklonište vjerovatno prate gotovo od samih početaka, a u prvom redu, između ostalih, predvodio ih je poznati crnogorski rok novinar Dragi Vujačić, a na kraju mase prisutni su mogli vidjeti i člana SDP-a Đorđa Suhih.

Bonus video: