Ortodox Celts: “Save me” poklon za najvjernije fanove

Mandolinista i prateći vokal Dejan Lalić ističe da je numera najava projekta, koji neće tako skoro biti objavljen
52 pregleda 3 komentar(a)
Ortodox Celts (novina), Foto: Facebook
Ortodox Celts (novina), Foto: Facebook
Ažurirano: 10.03.2014. 17:55h

Sastav “Ortodox Celts” snimio je spot za numeru “Save me” koju će uskoro prezentovati publici.

“Željeli smo da ovim singlom uputimo naše fanove u zvuk koji će donijeti naš novi album. Doduše, nećemo ga tako skoro objaviti, ali smo smatrali da ljubitelji naše muzike zaslužuju da čuju prvu pjesmu koju smo završili”, priča za “Vijesti” Dejan Lalić mandolinista i prateći vokal benda.

Kako kaže, njegov bend snima isključivo kada ima šta da kaže, pa se ne opterećuju datumima objavljivanja pjesama i prjekata.

“Uvijek spremimo duplo više pjesama nego što nam realno treba za album. Onda odabirom, bukvalno polovinu škartiramo. Tako oduvijek funkcionišemo”, otkriva Lalić.

“Ortodox Celtsi” ne spadaju u hiperproduktivne bendove, a posljednji album objavili su 2007. godine. Lalić ističe da ovaj singl izbacuju više zbog fanova koji strpljivo čekaju na nove pjesme.

“Uvijek spremimo duplo više pjesama nego što nam realno treba za album. Onda odabirom, bukvalno polovinu škartiramo"

“Već duže vrijeme kod nas nijesu prilike za bilo kakvo objavljivanje pjesama. Mediji su zatvoreni za gostovanja i uglavnom puštaju spotove. Međutim, zahvlajujući Internetu, prije svega Jutjubu kanalu publici je muzika dostupna. Ali, žalosno je što se ona danas mnogo više gleda nego sluša”, konstatuje Lalić.

On ističe da je bendu bio plan da mnogo ranije pusti u etar ovaj singl, koji će publika zajedno sa spotom najvjerovatnije tek imati priliku da čuje i vidi od sjutra.

“Vremenske prilike nam nijesu išle na ruku da snimimo spot, bilo je veoma hladno. Zato smo i polako radili. Tek ćemo danas smkskati do kraja pjesmu, tako da prije sjutra ne možemo pustitit numeru u etar”, otkriva Lalić i dodaje da je ovaj singl upravo poklon fanovima pred njihov veliki koncertu Beogradu koji će tradicionalno i ove godine biti održan u SKC-u 17. marta na dan Svetog Patrika.

“U planu je bilo da nam kompletna kampanja za koncertu turneju bude najvaljena ovim singlom. Malo kasnimo, ali to ne znači da publika već od utorka neće uživati u novoj pjesmi koju će svi oni koji dođu na naše nastupe i uživo čuti kako zvuči”, obećava Lalić.

Kako tvrdi numeru “Save me” već su jednom svirali na nastupu i publika ju je dobro prihvatila.

“Uvrstićemo je na našu standardnu set listu i sviraćemo je na nastupima, a uskoro ćemo istom dodati još jednu novu kompoziciju, koja će se takođe naći na albumu. Kad budemo objavili projekat onda ćemo repertoar proširiti za još pet- šest novih pjesama”, obećava Lalić.

Iako je kazao da ovim singlom “Ortodox Celtsi” žele da predstave šta će to publika čuti na novom albumu, Lalić tvrdi da se on neće pretjerano razlikovati od svojih prethodnika.

“Što se tiče zvuka, naša publika tačno zna šta može od nas da očekuje. Tako ih novi singl neće petjerano iznenaditi, jer neće biti nekih epohalnih zahvata. Jedino što kod nas svaka pjesma ima neku svoju priču, drugačiju od prethodne, ali opet sve one, kad je album u pitanju moraju graditi jednu cjelinu”, objašnjava naš sagovornik.

Bonus video: