Nikšić: Održana jubilarna peta manifestacija „Etno pjesma“

U programu, koji je trajao dva i po sata, učestvovali su Zoran Džiknić, Novo Babić, Bojana Marković, Raško Bulatović, Ranko Džiknić, Lazar Kalezić, Maja Nikčević...
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2014. 17:52h

„Scena 213“ u Nikšiću bila je mala da primi sve one koji su htjeli da čuju zvuke etno melosa i uživaju u manifestaciji koju petu godinu organizuje NVO „Scena“ iz grada pod Trebjesom.

„Sa manifestacijom smo počeli 2006.godine sa željom da se narodno blago, kakve su etno pjesma sačuvaju i prenesu na mlađe generacije. Nažalost, zbog nedostatka finansija morali smo tri godine da pauziramo“, kazao je Zoran Džiknić, predsjednik “Scene”.

Što se finansija tiče ni ove godine nijesu ništa bolje stajali ali su, kako je kazao Džiknić riješili da se bore da manifestacija opstane.

„Velikim odricanjem i volonterizmom, ali i zahvaljujući kolegama koji su se odrekli honorara, uspjeli smo da 'Etno pjesmu' vratimo Nikšićanima. Nadam se da će ovo neko primijetiti i da naredne godine nećemo imati ovoliko problema, jer etno zvuk zaslužuje da bude sačuvan i da traje“, kazao je Džiknić.

U programu, koji je trajao dva i po sata, učestvovali su Zoran Džiknić, Novo Babić, Bojana Marković, Raško Bulatović, Ranko Džiknić, Lazar Kalezić, Maja Nikčević, Andrija i Luka Vasiljević, guslari Stevan-Mišo Popović i Goran Perović, frulaši Željko i Stefan Martinović. Kao specijalni gosti nastupili su Zoran Kalezić, etno grupa „Zora“ i glumac Vejo Kasalica, a izvođače je pratio bend u sastavu Miro Radulović, Ivan Peković, Dušan Zis i Saša Stojanović.

„Smatram da su svi umjetnici iz Crne Gore dužni da podrže sve ono što je dio naše tradicije. Bilo bi lijepo kada bi to podržali ovi koji odlučuju o našim sudbinama – bilo bi nas više i svi bi bili zadovoljniji. Ovaj nastup je moj skromni prilog kao znak ljubavi i poštovanja prema muzici, Crnoj Gori i Nikšiću“, kazao je Zoran Kalezić.

Organizator je uručio zahvalnice svima koji su pomogli da manifestacija ponovo “oživi”, pa su tako plakete dobili dnevne novine “Vijesti”, “Dan” i “Večernje novosti”, RTV Nikšić, TV Prva, foto video studio “Srđo”, Dekor Iva, restoran “Rio”, učesnici koncerta…

Galerija

Bonus video: