Dejmon Albarn (Blur, Gorillaz) na Exitu

Albarn u aprilu izdaje solo album „Everyday Robots“
2 komentar(a)
Dejmon Albarn, Foto: Screenshot (YouTube)
Dejmon Albarn, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.03.2014. 07:28h

Osnivač i frontmen kultnih grupa Blur i Gorilazz, Dejmon Albarn nastupiće na ovogodišnjem Exit festivalu u Novom Sadu.

On će 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviti novi solo projekat, ali i retrospektivu cjelokupne karijere - pjesme iz opusa svih njegovih grupa i projekata.

Albarn spada među ikone britanske muzike, osvajač je Gremi, Brit, NME, Q i MTV nagrada, prodao je preko 30 miliona albuma širom svijeta, a NME ga je nedavno opisao kao jednog od vodećih ljudi internacionalne scene.

On će u aprilu objaviti prvi solo album "Everyday Robots", za koji kaže da je njegov najličniji projekat do sada, koji je čekao dugih 25 godina. Njegova svjetska turneja startovaće u Londonu u aprilu.

Exita će se održati od 10. do 13. jula, a do sada je potvrđeno da će nastupiti Disclosure, Rudimental, Skrillex, Karl Kreg, Green Velvet, Dub FX, Dusky, Pol Vulford, Jackmaster & Oneman i Koven.

Exit festival dio je "Exit avanture" u koju spada i manifestacija Sea Dance koja će se održati na Jazu od 15. do 17. jula.

Trenutna cijena ulaznice za Exit je 58 eura, a za Exit Avanturu 68 eura. Državljani Crne Gore karte mogu kupiti u pivnici "As" u Kotoru i u "Montenegro Tourist Service" u Podgorici.

Bonus video: