Do ponoći se može glasati za „Autogeni trening”

Crnogorski rok sastav u konkurenciji za regionalnog izvođača godine Radija 202
897 pregleda 1 komentar(a)
Uskoro će objaviti spot za numeru “Kasper”: “Autogeni trening”, Foto: Aleksandar Ratković
Uskoro će objaviti spot za numeru “Kasper”: “Autogeni trening”, Foto: Aleksandar Ratković

Crnogorski rok bend “Autogeni trening” nominovan je u konkurenciji izvođač godine za “Rok godišnjak” za 2018. godinu. Glasanje traje do večeras u ponoć, a da su među nominovanima i članovi “Autogenog treninga” su saznali kasno.

“Za nominaciju smo saznali juče ujutru i objavili informaciju o istoj na našoj zvanicnoj Fejsbuk stranici odmah. Obavještenje nam je proslijeđeno ranije, ali s obzirom na to da smo bili na odmorima, nismo registrovali da nam je Radio Beograd 202 uputio informaciju”, priznaje u razgovoru za “Vijesti” Dino Kapetanović, frontmen sastava “Autogeni trening”.

Među nominovanima u istoj konkurenciji su između otalih i bendovi “Hladno pivo”, “Letu štuke”, “Dubioza kolektiv”, “Vatra”, “Majke”, kao i Massimo Savić, Darko Rundek, Mile Kekin i mnogi drugi.

Iako računaju na podršku fanova, crnogorski muzičari se ne nadaju trijumfu u ovoj konkurenciji.

“Nemamo i nismo nikada imali ambicije koje su vezane za takmičarski duh povodom top lista, najboljeg albuma, najboljeg singla, itd. Obavještenje o nominaciji smo proslijedili javno isključivo zbog toga jer nam je drago da smo uopšte nominovani za tako veliku stvar. Kvalitet javnog izvođenja onoga što snimiš u studiju nam je uvijek bio bitan i, eto, neko je to prepoznao”, objašnjava Kapetanović.

Ista radio stanica bira singl godine, debitantski album godine, best of, box set I live album, kompilaciju godine, vinil godine.

“Pa mogli smo se naći u nominaciji za sve kategorije, osim one koja je vezana za debi album, to smo već osvojili”, kroz smijeh poručuje Kapetanović i dodaje:

“Izdali smo album prošle godine tako da je sve moglo doći u obzir. Ali eto, ljudima iz Dvestadvojke smo izgleda bili najinteresantniji za ovu kategoriju”, potvrđuje on.

Ono što ga posebno raduje je činjenica da njihova muzika nema granice i da su pjesme slušane širom ex-YU prostora. Na pitanje imaju li informaciju koja je od njihovih pjesama najslušanija na ovoj radio stanici, odgovara:

“Često nam se javljaju i fanovi i kolege koji tvrde da često čuju na tom radiju pjesmu ‘Koliko ljudi treba još da umre’ sa našeg aktuelnog albuma ‘Spasi se sam’. Upravo smo tom numerom i najavili taj album”, pohvalio se Kapetanović.

Radio stanice rijetko danas imaju takve izbore.

“Dobro je i bitno za scenu da se dešavaju stvari poput ovih. Ja sam više za afirmaciju bendova i konstantnog izvještavanja o njihovim novitetima. Kao što već rekoh, takmičarski duh i umjetnost su kategorije koje su po meni nespojive. Umjetnost je stvar osjećaja i duha i na tom polju nema govora o bilo kakvom takmičenju. Ali dobro je da se i ovim putem afirmiše nešto u čemu je sadržan kvalitet”, zaključuje Kapetanović.

Uskoro će bend objaviti novi spot za numeru “Kasper” sa aktuelnog albuma.

Bonus video: