Jovan Aleksić pobjednik Zlatne pahulje

Pored Aleksića nagrade za interpretaciju osvojili su i Tamara Vujačić sa numerom „Plava noć“, kao i Milutin Radulović koji je izveo pjesmu „Uobražena Saška"
119 pregleda 1 komentar(a)
Jovan Aleksić, Foto: Opština Rožaje
Jovan Aleksić, Foto: Opština Rožaje
Ažurirano: 03.03.2014. 11:12h

Pobjednička kompozicija 21. Međunarodnog festivala „Zlatna pahulja“ u Rožajama je „Smeđa kika“ u interpretaciji Jovana Aleksića iz Podgorice.

Muziku za pobjedničku kompoziciju napisala je Dijana Roganović Bogićević, aranžman Veselin Frenki Bogićević, a tekst Tatjana Aleksić.

Jovan Aleksić je osvojio i drugu nagradu za interpretaciju, u okviru večeri učesnika iz Crne Gore, među 19 takmičara.

Pored Aleksića nagrade za interpretaciju osvojili su i Tamara Vujačić sa numerom „Plava noć“, kao i Milutin Radulović koji je izveo pjesmu „Uobražena Saška“.

Troje najboljih solista pridružili su se kolegama iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Albanije, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Slovenije i Francuske druge noći festivala.

Jovan je dobio poziv i da početkom maja predstavlja Crnu Goru na međunarodnom festivalu za djecu „Petrich“ u Bugarskoj, a krajem maja na međunarodnom dječjem festivalu „Šareni vokali“ u Sombru.

Jovan je dobio poziv i da u julu predstavlja Crnu Goru na WCOPA međunarodnom takmičenju talenata u Los Anđelesu i takmiči se za osvajanje prestižne nagrade u kategoriji juniora do 15 godina.

Bonus video: