Večeras svirka benda Aleksandra Bogdanovića

Bogdanović će promovisati svoj solo album "Vjetrovi dolaze" i singl "Sevdalinka", koje je objavio nakon što je njegov bend Marble prestao sa radom
1 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović (Novina), Foto: Facebook
Aleksandar Bogdanović (Novina), Foto: Facebook
Ažurirano: 03.03.2014. 09:31h

Aleksandar Bogdanović i njegov Progressive Band nastupiće večeras u podgoričkom "Montenegro pabu", a gost na koncertu biće podgorički metal sastav “Abzofran”. Početak svirke je zakazan za 22 sata, a ulaz će koštati jedan i po euro.

Tom prilikom Bogdanović će promovisati svoj solo album "Vjetrovi dolaze" i singl "Sevdalinka", koje je objavio nakon što je njegov bend Marble prestao sa radom.

"Primijetio sam preko društvenih mreža da su mnogi zainteresovani da čuju nešto novo, a sa druge strane tu su i oni koji su pratili Marble pa ih zanima što se sad dešava sa ljudima iz tog benda. Nemamo neka očekivanja, samo se nadamo da će doći što više onih koji kapiraju to što ćemo predstaviti večeras", kazao je Bogdanović uoči svirke za "Vijesti".

On je otkrio da će se na repertoaru naći pet, šest pjesama Marblea, sa oba albuma koje je nikšićki sastav objavio, već pomenuti Bogdanovićev solo album, kao i nekoliko novih, neobjavljenih numera koje je napravila ekipa koja će svirati večeras sa njim.

Album "Vjetrovi dolaze" objavljen je u julu prošle godine, a crnogorski muzičar i edukator u muzičkoj školi "Vasa Pavić" u Podgorici kaže da je veoma zadovoljan reakcijama.

"Zadovoljan sam prije svega statistikom, a album se još uvijek preuzima. Pogotovo me je iznenadilo kako je singl 'Sevdalinka' prošao, koji sam objavio nakon albuma, a koji je preskočio njegov broj preuzimanja, kojih je za dvije nedjelje bilo više stotina. Uspjeh je veći ako se uzme u obzir da tek sad na svirkama na pravi način to promovišemo", kazao je muzičar.

Progressive Band uglavnom fuzija je raznih žanrova, ali u njegovom izražaju kao što mu i samo ime kaže preovladava alternativni progresiv zvuk, objašnjava Bogdanović. Osim njega za basom i mikrofonom, grupu čine Danilo Vuletić (bubnjevi), Damjan Spasojević (gitara) i Miloš Todorović (klavijature).

Progressive Band uglavnom fuzija je raznih žanrova, ali u njegovom izražaju kao što mu i samo ime kaže preovladava alternativni progresiv zvuk

"Snimanje je završeno, trenutno sam u pregovorima sa dvije izdavačke kuće oko objavljivanja. Ciljao sam baš na kuće koje se bave alternativnim zvukom, a vidjećemo hoće li se postići dogovor, ako ne onda ću svakako to izdanje kao i prošlo ponuditi za besplatno preuzimanje na Internetu", kazao je muzičar.

On je dodao da je kraj proljeća sebi zacrtao kao krajnji rok za objavljivanje svoje dugo najavljivane rok opere, koja će biti prvi projekat takve vrste u Crnoj Gori.

Bogdanović i Progressive Band su se družili sa ljubiteljima rok zvuka u nikšićkom NK pabu.

Bonus video: