Massimo Savić u Herceg Novom: Dobra muzika je ona koja budi maštu

Za publiku u Crnoj Gori ističe da „zna cijeniti angažman i davanje na bini i da zna odgovoriti na trud koji se ulaže“.
185 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2014. 19:58h

"Glazba je po meni najjači medij. Ništa ne pomiče tako ljudsku dušu kao glazba. Ne zna se zašto je to tako. Mada u fizičkom smislu glazba je samo titraj zraka... frekventni titraj... male bombe... to je nevjerovatno. Uglavnom zvuk je za mene uvijek bio magičan, vezan za ezoteriju, mistiku. Volio bih jednog dana da čujem svoju glazbu onako kako je čuje publika. Volio bih biti neko ko je izvana i sluša svoju muziku, ali to je nemoguće i onda je to definitivno vrsta prokletstva“, kazao je Massimo Savić na konferenciji za novinare pred večerasnji koncert u Herceg Novom.

Tvrdi da je dobra muzika je ona koja budi maštu.

„Bend i ja imamo savršen album, taj album i dugogodišnji rad nam omogućuju da ulaznice planu gdje god dođemo, radimo bez previše stresa i za nas i za organizatore. Putujem sa bendom u kombiju, mi smo kompaktna ekipa, dobri prijatelji i tako da to donesemo i dajemo publici“, objašnjava popularni pjevač.

Massimo Savić je i prije četiri godine imao koncert u Herceg Novom za koji kaže da mu je ostao „u predivnom sjećanju“.

„Kada radim u Herceg Novom onda je to uz Zorana Živkovića i Bajaginog menadžera sa kojim radim cijelu regiju. Sa njim dođe i Nikola Vlajković - jedan od najboljih ton majstora. Imam povjerenje u njih i i znam da je zvuk u dvorani perfektan- i ja dobro osjećam.“, kazao je Savić.

Tvrdi da treba biti iskren, da se ne treba folirati , da treba pustiti osjećaje da idu, reći i kada nešto ne štima, i da se onda lako ostvaruje kontak sa publikom. Za publiku u Crnoj Gori ističe da „zna cijeniti angažman i davanje na bini i da zna odgovoriti na trud koji se ulaže“.

Za novi album Savić kaže da je pomak.

„Ovoga puta sam jako puno krostio svoj bend i sam sam puno svirao gitaru, što ne mogu uraditi na koncertu. Specifičnost albuma je i što je na velika vrata ušao moj stari drug Pegi Martinjak za koga niko nije znao da piše pjesme.Ja sam sa njim sarađivao od pjesama Krug u žitu, Sretan put, Iz jednog pogleda.. Moram priznati da sam za hit 'Iz jednog pogleda' bio uvjeren da je napisala jedna njegova prijateljica koja je pjevala u demo varijant, sve dok Pegi nije rekao - ne to sam ja... Definitivno je riječ o čovjeku koji je moja srodna duša“, ispričao je Savić.

Najavljujući novi album kazao je da će u timu biti ljudi koji su njegove srodne duše poput Nikše Bratoša, Popeskića, Anta Gela i da već ima spremnih deset dobrih kompozicija za koje vjeruje da će prevazići i ovaj album.

Trema pred koncerte

„Uvijek imam strašnu tremu, i publika to i osjeti tokom prvih nekoliko pjesama., povjerio se pjevač uvjeren da je trema je loš moment, ali to „pokazuje da nisam rutiner. Priznaje i da ima mnogo ruituala pred koncert od odijevanja, od posebnih čarapa, cipela.

„U psihlogiji i psihijatriji se to naziva kompulsivni poremećaj kada sve mora biti onako kako ja mislim da treba inače će me trema zgaziti. Ja se na taj način borim, i dosada sam uvijek uspijevao izvojevati pobjedu. Taj strah se na bini polako topi i pretvara u energiju i snagu koju ja prenosim publici“.

Koncert je organizovan u okviru Praznika mimoze Portonovi.

Poslušajte hit Massima Savića "Iz jednog pogleda":

Galerija

Bonus video: