"Vijesti" na snimanju spota za Eurosong: Pozitivna energija i lijepa priča

"Ovo je dobra ekipa, na istoj smo talasnoj dužini što se tiče ideje”, priča za „Vijesti“ Sergej Ćetković
50 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2014. 16:38h

Filmska ekipa ispred konobe „Spilja“ koja nestrpljivo isčekuje da sunce konačno proviri ispod oblaka, dječak koji na biciklu strpljivo čeka znak da krene ka kameri, radoznalci na sve strane, 50 godina stari „Pežo 404“ na početku ulice - detalji su iz Starog Bara sa jučerašnjeg snimanja spota Sergeja Ćetkovića za Eurosong, čija se premijera isčekuje 9. marta.

Terenski dio posla treba da bude okončan danas, a kroz spot, kažu iz produkcije, treba da se istovremeno ispriča lijepa ljubavna priča i prikažu ljepote Crne Gore koje do sada nijesu bile eksploatisane na TV-u.

“Atmosfera na snimanju je divna, zato što sarađujem sa prijateljima koje poznajem već dugi niz godina. Ovo je dobra ekipa, na istoj smo talasnoj dužini što se tiče ideje, vrijeme nas je poslužilo kao i svaki put”, priča za „Vijesti“ Sergej Ćetković.

On je istakao da se kroz video „koji je veoma interesantna i lijepa ljubavna priča“ želi prikazati što više pejzaža Crne Gore, pri čemu je poenta da se ne pretjera ni u čemu, „pa ni u prikazivanju lokacija koje su snimane hiljadu puta“. Spot je inače sniman na Žabljaku, Skadarskom jezeru, Virpazaru, Starom Baru i Ulcinju.

“Tražili smo lokacije koje nisu potrošene, a neke sam prvi put vidio uživo, iako živim u Crnoj Gori. Oduševljen sam njima kao i većina ekipe, kada čovjek obiđe sve te lokacije vidi koliko smo mala, ali bogata zemlja i žao mi je što to ne koristimo na pravi način“, dodao je Ćetković.

Dok je reditelj Aleksandar Kerekeš-Keki komandovao onim što se zbiva ispred kamere, logistikom je rukovodio producent Ivan Iko Đurović. On je za „Vijesti“ kazao da spot u produkciji RTCG radi ekipa koja se „složila na osnovu pozitivne energije i dobrog čojstva Sergejovog“.

“Svi nam izlaze u susret koliko mogu, a ono što je meni kao producentu jako milo je to čim se pomene ime Sergeja Ćetkovića, mnoga se vrata otvaraju odmah i kod običnih ljudi. Kerekeš je jedan od najznačajnijih reditelja i direktora fotografije video - spotova na prostoru bivše Jugoslavije, nema zvijezde za koju nije radio, da pomenem samo spot za pjesmu „Pamuk“ Zdravka Čolića i ostale Sergejove spotove”, napominje Đurović. On je ponovio da lokacije na kojima se snima spot nisu turistički lendmarkovi, kao i da spot neće biti uobičajen.

“Uvijek smo malo skučeni budžetom i hiljadom drugih tehničkih stvari u jednom gerilskom pokušaju, ali, sa Kekijem to uvijek ispadne dobro, Sergej je dobar čovjek i to ne može da bude loše. Svi smo ovdje malo i producenti i realizatori i kostimografi, svi gledamo da to što ima malo para bude ispred, a ne iza kamere i dosta se ljudi odreklo honorara. Mali je problem što je sada priroda „mrtva“, nema ništa zeleno, ali, to će sve nadgraditi naša pozitivna energija”, zaključio je Đurović

Galerija

Bonus video: