Dejvid Bouvi glavna zvijezda Brit nagrada iako se nije pojavio

Slavni muzičar je u pismu citirao jedan japanski mit i rekao da je oduševljen saznanjem da je "muški umjetnik", dodavši: "Ali ja to jesam, nije li tako, Kejt?"
71 pregleda 0 komentar(a)
Kejt Mos, Foto: Reuters
Kejt Mos, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2014. 09:13h

Dejvid Bouvi, koji se vratio na muzičku scenu poslije deset godina pauze, proglašen je na dodjeli Brit nagrada muškim umjetnikom godine, i bacio je u zasjenak sve ostale dobitnike - iako se na ceremoniji nije pojavio.

Bouvi (67), koji je doživio kreativnu i komercijalnu renesansu sa albumom "The Next Day" (2013), poslao je manekenku Kejt Mos da uzme nagradu za njega, a kako je voditelj ceremonije Noel Galager primijetio, ona je njegov "predstavnik na Zemlji".

Kejt Mos, obučena u jedan od kostima koje je Dejvid Bouvi nosio sedamdesetih godina prošlog vijeka u svojoj "Zigi Stardast" fazi, pročitala je Bouvijevo enigmatično pismo publici i organizatorima.

Slavni muzičar je u pismu citirao jedan japanski mit i rekao da je "apsolutno oduševljen" saznanjem da je "muški umjetnik", dodavši: "Ali ja to jesam, nije li tako, Kejt?"

Njegov govor se završio pozivom Škotima da na referendumu glasaju protiv odvajanja Škotske od Velike Britanije: "Škotska, molim te, ostani s nama".

Grupa Arktik mankiz ponijela je kući dva velika trofeja, za grupu godine i za album godine.

Arktik mankiz, koji su nagrađeni za album "AM", treći put dobijaju nagradu za britansku grupu godine.

Primijećeno je da se bend, za razliku od mnogih pobjednika, nije zahvalio svojoj izdavačkoj kući i menadžmentu.

"Ponekad se čini da je rokenrol izblijedeo, ali on nikada neće umrijeti", rekao je pjevač Aleks Tarner primajući nagradu.

Bonus video: