Vasil Hadžimanov bend u utorak u Podgorici: Kao na domaćem terenu

Bend je imao u planu više nastupa u Crnoj Gori, ali je to ostavljeno za drugi put
0 komentar(a)
Vasil Hadžimanov bend, Foto: Facebook
Vasil Hadžimanov bend, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.02.2014. 18:02h

Vasil Hadžimanov bend nasupiće u utorak veče 18. februara u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović", u okviru turneje na kojoj promoviše aktuelni album "Can You Dig It".

Početak svirke je zakazan za 20 časova, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici KIC-a po cijeni od pet eura.

"Prošle godine u maju nam je izašao novi album za izdavačku kuću iz Hamburga Overjazz records, koja je prvi put uspjela da naš materijal prezentuje cijelom svijetu putem online prodaje. Od tada smo na promotivnim turnejama širom regiona i Evrope i Podgorica je naravno obavezna stanica", kazao je Hadžimanov za "Vijesti" i dodao da je glavni cilj predstaviti uživo podgoričkoj publici novi materijal.

Sa svojim bendom poznati džez pijanista često navraća u Crnu Goru, gdje kaže da se uvijek osjeća sjajno.

"Od 98. kad smo prvi put svirali u Podgorici pa do danas smo redovni, više se ne osjećamo kao gosti, nego kao domaći. Imamo svoju publiku koja vjerno dolazi i koja je odabrana. Zaista su ljubitelji muzike koju sviramo, slušaju to onako kako treba, tako da je nama uvijek zadovoljstvo da dođemo", objasnio je muzičar.

On je otkrio da je u planu bilo više koncerata u Crnoj Gori, ali su ih morali ostaviti za drugi put, pa će tako njegov bend dalje nastaviti sa svirkama u Srbiji, s nada se i koncertu u Njujorku u maju "ako se sve kockice slože". Na novo izdanje "Can You Dig It?" svi reaguju sa oduševljenjem, tvrdi Hadžimanov.

"To je neki logičan put. Ovo je peti album, mi se i dalje bavimo muzikom kojom želimo, s tim što se nadam da se da se dešavaju promjene u odnosu na prethodne albume, koje dolaze sa sazrijevanjem, uticajima, otkrivanjem svega što je muzika... A i u produkcijskom smislu mislim da je ovo možda najbolji album do sada", objasnio je on.

Hadžimanov je kazao i da je došlo do promjene u sastavu benda, pa je sada za bubnjevima 23-ogodišnji vunderkind Peđa Milutinović, basista je Miroslav Tovirac, gitarista Branko Trivić, a za udaraljke je zadužen Bojan Ivković.

Bonus video: