Šejn: Ne očekujem novac, ni korist

O novom albumu, snimanju filma sa ekipom iz BiH, X Factoru i objašnjava zašto sve radi na divlje...
56 pregleda 8 komentar(a)
Dušan Mandić Šejn, Foto: Privatna arhiva
Dušan Mandić Šejn, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.02.2014. 20:31h

Crnogorski kantautor Dušan Madić Šejn objavio je još jedan singl. Riječ je o numeri “Moje prokletstvo” za koju je sam radio muziku i tekst.

Ovo nije prvi singl koji je Šejn pustio u etar nakon objavljivanja albuma, pa ga, kaže, i kolege kritikuju zbog toga što nove pjesme objavljuje često.

“Kad god dobijem inspiraciju i napišem pjesmu, smatram da je vrijeme da je podijelim sa ljudima. Ne tražim nikakvu korist ni novac, pa ne razmišljam kao većina kolega koje su u ozbiljnim marketing mašinama. Kolege mi često zbog toga prebacuju, jer sve radim "na divlje" što bi se reklo. Da sam želio dobru lovu odavno bih je već imao, s obzirom na to šta sam sve u životu odbio. Na jesen sam najavio da ću ubrzo nakon "Zadnjeg vojnika RNR-a" izbaciti još jedan album pod nazivom "Trag od 500 milja" i sada taj plan realizujem iz čiste ljubavi prema muzici”, objašnjava on.

Pjesme na prethodnom albumu bile su snimljene u akustičnoj verziji. Na novom projektu Dušan će koristiti i još neke instrumente, ali će ostati vjeran akustici.

“Biće i pjesama sa ritam sekcijom i ostalim instrumentima. Ali to sve spada u akustični zvuk, jer nije samo gitara akustični zvuk”, naveo je Šejn.

A da se publici dopada njegov stil dokazuje, kaže, činjenica da je iza njega uspješna godina i veliki broj nastupa.

Dušanov prvijenac objavila je sredinom prošle godine Muzička asocijacija Crne Gore.

“Da budem iskren, nisam pratio "šering" i učestalost puštanja, ali ono što mogu da primjetim, bar kad je Youtube u pitanju, jeste to da se pjesme s tog albuma slušaju intenzivno i da im pregledi rastu”, tvrdi Šejn.

Pred kraj proljeća, oprobaće se i kao glumac. Muzičar iz Herceg Novog igraće u "Pjesma ljeta" koji radi mlada ekipa iz Sarajeva, pod režiserskom palicom Arijane Mallene.

“Pored toga što ću glumiti u filmu, povjereno mi je da radim muziku za njega. Ekipa “Pjesme ljeta” željela je da angažuje glumca iz Crne Gore, koji ima iskustva sa rijaliti muzičkim šouovima, jer se film bavi tom tematikom. Znam da će u tom ostvarenju igrati hrvatska glumica i pjevačica Sementa Rajhard koju gledamo u popularnoj seriji "Stella", kao i bosansko-hercegovačka pjevačica i manekenka Maja Nurkić. Postoji mogućnost da nam se pridruže još i Nina Badrić, Dino Merlin i Maya Sar u ulozi muzičkih profesora” otkriva Šejn.

Film opisuje kao romantičnu priča koja pobjeđuje razne malverzacije koje se pojavljuju u muzičkoj emisiji.

Takmičenja me ne interesuju

Šejn je široj javnosti poznat iz prvog serijala “Let ka zvijezdama”, muzičkog šoua RTCG, a ove godine okušao je sreću i u regionalnom takmičenju X Factor. O njegovom učešću u X Factoru dosta se pisalo, ali u emisijama nije prikazan njegov nastup iz kvalifikacija. “ Ta priča se završila tako kako se završila.

Moja jedina misija tamo bila je da ispromovišem svoju pjesmu, sve i da sam dogurao do live emisija, ja bih se dobrovoljno eliminisao, jer mene nikakvo takmičenje ne interesuje”, tvrdi Šejn. On dodaje da nema vremena da prati šou, ali ima svoje favorite. “Od takmičara podržavam svoje prijatelje Aleksu Perovića i Maida Hećimovića”, kaže Šejn.

Bonus video: