SeaRock festival: Promocija rok kulture

Hrvatska kantautorka Dunja Ercegović, poznatija pod pseudonimom Lovely Quinces, jedno je od najprijatnijih iznenađenja regionalne scene
5 komentar(a)
Lovely Quinces, Foto: Infozona.hr
Lovely Quinces, Foto: Infozona.hr
Ažurirano: 27.01.2014. 16:57h

Ovogodišnje, četvrto izdanje SeaRock festivala održaće se tredicionalno u Kotoru na Ljetnjoj pozornici Starog grada 25. i 26. jula, a prva imena izvođača koja su organizatori otkrili su Lovely Quinces, Stray Dogg i Solid Ground.

Hrvatska kantautorka Dunja Ercegović, poznatija pod pseudonimom Lovely Quinces, jedno je od najprijatnijih iznenađenja regionalne scene. Još od prvih nastupa Ercegovićeva je skrenula pažnju na sebe i zainteresovala publiku i kritiku širom bivše Jugoslavije, a u posljednjih nekoliko mjeseci je na koncertima širom svijeta, od Italije i Austrije do Kanade i Amerike, promovisala uspješno prvo izdanje - EP "No Room For Us".

Stray Dogg je još jedno vruće ime nove regionalne scene. Bend predvođen kantautorom Dušanom Strajnićem sa dva albuma i nekoliko uspješnih singlova već je stekao privrženu fan bazu i našao se na mnogim top-listama u regionu. Boje crnogorske alternativne scene imaće čast da brani cetinjski sastav Solid Ground, vlasnik albuma "Open Silence" koji se može preuzeti sa portala Mulj. net. - Cilj nam je isti, promovisati rok kulturu na što bolji način.

Takođe, omogućiti domaćim bendovima da se predstave regionalnoj i inostranoj publici- kazao je za "Vijesti" direktor festivala Ivan Gvido Krivokapić.

Kao i prethodnih godina i ove je SeaRock organizovan na volonterskoj bazi, a publiku će obradovati informacija da će kao i do sada ulaz na Ljetnju pozornicu biti besplatan. Organizatori su najavili i da će uskoro biti poznata imena i ostalih učesnika festivala, među kojima će biti kako regionalnih tako i inostranih imena.

Bonus video: