Mik Džeger: Koga interesuje moj život ima Vikipediju

"Mislim da je tržište rokenrol memoara zasićeno. Radije bih radio nešto novo - snimao filmove, stvarao novu muziku, išao na turneje"
0 komentar(a)
Mik Džeger, Foto: Rollingstones.com
Mik Džeger, Foto: Rollingstones.com
Ažurirano: 26.01.2014. 19:00h

Legendarni frontmen Roling Stonsa Mik Džeger izjavio je da ne namjerava napisati autobiografiju i da bi radije radio nešto novo, a one zainteresovane za tajne iz njegovog života uputio je na stranice Vikipedije na kojima, ističe, sve o njemu piše.

"Mislim da je tržište rokenrol memoara zasićeno. Radije bih radio nešto novo - snimao filmove, stvarao novu muziku, išao na turneje. Ako neko želi znati šta sam radio 1965., može pogledati na Vikipediji i ne potrošiti ništa", rekao je 70-godišnji Džeger u intervjuu za "The Hollywood Reporter".

Tako je otkrio da neće slijediti svog kolegu, "prvu gitaru" benda Kita Ričardsa čija je autobiografija "Život" (Life) bila najprodavanija u 2010. Time je razočarao mnoge koji su očekivali odgovor Ričardsu koji je Džegera u svojoj knjizi u par navrata prozvao, nazvao ga "divom" i dao mu nadimke "Brenda" i "Vaše Visočanstvo".

Prošle je godine, kako se približavao sedamdesetoj, Džegeru ponuđeno da napiše autobiografiju.

"Zamolili su me opet, ali ja to neću učiniti. Shvatio sam da je to depresivno i dosadno", rekao je za "Telegraph".

Džeger trenutno radi na produkciji za biografski film o Džejmsu Braunu, za koji je dobio brojne kritike, jer javnost smatra da bi taj film trebao da pravi Afroamerikanac.

"Slijedeći tu logiku, samo bi Englezi mogli glumiti Engeleze, a Amerikanci Amerikance. Ne zanima me da li dolaziti iz Timbuktua ili Londona, važno je samo da znate da radite svoj posao", zaključio je pjevač.

Bonus video: