Skrillex, Rudimental, Dub FX i Koven na Exitu

Exit će se održati od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a zatim će nastaviti kao Sea Dance na Jazu od 15. do 17. jula
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2014. 07:54h

Skrillex, Rudimental, Dub FX i Koven prvi su potvrđeni izvođači predstojećeg Exita. Oni će biti dio drum n bass/dubstep "X-Bass" programa glavne bine festivala, koji je prošle godine uspješno premijerno realizovan u saradnji sa UKF-om, jednom od najznačajnijih etiketa elektronske scene.

Skrillex je jedan od trenutno najpopularnijih svjetskih DJ-eva. Osvajač je šest Gremi nagrada, 2012. dospio je na prvo mjesto Billboard Social liste koja rangira izvođače na osnovu popularnosti na društvenim mrežama, a na Forbsovoj listi najplaćenijih DJ-eva trenutno zauzima deveto mjesto. On će na ovogodišnjem Exitu nastupiti u subotu 12. jula, sa ekskluzivnim audio-vizuelnim performansom i tehničkom opremom toliko velikom da će je pet šlepera prevoziti do Petrovaradinske tvrđave, saopštili su organizatori.

Najbolji novi bend 2013. po izboru UK Festival Awardsa, Rudimental nastupiće noć ranije, u petak 11. jula. Njihova popularnost sve više raste, nakon što su sa pjesmom "Waiting All Night" i albumom "Home" zaposjeli UK Top Chart i UK Albums Chart, neke od najvažnijih svjetskih muzičkih top lista.

U četvrtak 10. jula na Mejn stejdžu nastupiće Bendžamin Stanford, poznatiji pod pseudonimom Dub FX, koji se proslavio svojim DIY (do-it-yourself) pristupom muzici koju stvara uživo uz pomoć svog glasa, procesora i loop mašine. U Novom Sadu će predstaviti svoj treći album "Theory of Harmony".

Tvorci hit singla "More Than You", britanski duo Koven, nastupiće na glavnoj bini u petak 11. jula i pokazati publici zbog čega važe za izvođače od kojih se puno očekuje u budućnosti.

Petnaesto izdanje nedavno proglašenog najboljeg evropskog festivala održaće se od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a zatim će nastaviti kao Sea Dance na Jazu od 15. do 17. jula.

Galerija

Bonus video: