Novi singl Ivane Martinović na kompilaciji Cocktail Montenegro 3

Ona svoj prvijenac najavljuje već deset godina, a do sada je objavljivala isključivo singlove, iako ne smatra da je to najbolji način da se gradi karijera
8 komentar(a)
Ivana Martinović, Foto: Privatna arhiva
Ivana Martinović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.01.2014. 18:25h

Crnogorska pjevačica Ivana Martinović novi singl “Navika” predstavila je na kompilaciji Cocktail Montenegro 3, koju je krajem prošle godine objavila Muzička asocijacija. Tu pjesmu premijerno je izvela još prošlog proljeća na modnoj manifestaciji Royal Fashion, a Martinović tvrdi da je bila predviđena za album.

"Izvedena je na Royalu da bi se nešto novo desilo u tom "prolaznom" trenutku, jer je slijedilo učešće na Sunčanim skalama. Ipak, nisam htjela da je napadno promovišem dalje, ostavljena je za album, mada nisam ni imala mnogo vremena jer sam već uskočila u studio zbog pjesme "Dodaj"",objašnjava Martinović zašto ovu pjesmu nije više promovisala u protekloj godini. Ona se prije dvije godine oprobala i kao autor, pa su joj se od tada i prioriteti promijenili.

"Imam želju da snimam što više novih pjesama. Želim da se češće bavim autorskim radom i da i na taj način napredujem. Ipak, dužna sam sebi da objedinim, pa makar i simbolično, sve pjesme do sad snimljene na jednom nosaču zvuka. Ostalo je da snimim još dvije kako bih zaokružila tu priču, a do objavljivanja albuma planiram da uradim i spot koji će najvjerovatnije biti snimljen za jednu od te dvije nove numere", otkriva Martinović.

Ona svoj prvijenac najavljuje već deset godina, a do sada je objavljivala isključivo singlove, iako ne smatra da je to najbolji način da se gradi karijera.

"Nisam sigurna da li je bolje objavljivati singl po singl i na tome se zadržati. Mislim da je ipak na kraju ljepše sve to objediniti, kako sam rekla, makar simboličnim tiražom, ili ko zna, možda i malo većim, ako se sakupi dovoljno sredstava za tako nešto", ističe ona.

Numera “Navika”, iako je ljubavna, opisuje ljubav iz potpuno drugačijeg ugla, a na pitanje šta ju je navelo da napiše ovakav tekst, Ivana odgovara:

"Pjesma govori o tome kako ljubav postaje i izgleda kao navika. Možda je tekst malo drugačiji od onih koje češće slušamo, tipa " volim te" , "ne volim te" , "patim " , "ludim" i slično. Ovo je priča iz one čuvene "sive zone" koja postoji u ljubavi, kad nestane strast, nestane ljubav, ali vezanost partnera zbunjuje i na neki način muči tu vezu koja treba ili da se prekine ili da se znatno poboljša", objašnjava pjevačica, dodajući da će se mnogi parovi pronaći u njenom tekstu.

"Mislim da su mnogi parovi koji su bili u dugim vezama tako nešto osjetili i proživjeli, pa makar to bila jedna od onih nezgodnih faza veze. Lično sam par puta prošla kroz takvu fazu u prošlosti i smatram je jednom od najmučnijih. Ali , zaista, ne govori se često na tu temu. Najčešća tema je "Ko je kriv?"", kroz smijeh zaključuje Martinović.

Bonus video: