Sergej Ćetković nastupa prve polufinalne večeri, bez podrške bivših republika

Loše po Ćetkovića je to što ni jedna od država bivše Jugoslavije koje učestvuju neće biti zastupljena prve polufinalne večeri
13 komentar(a)
Sergej Ćetković, Foto: Facebook
Sergej Ćetković, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.01.2014. 17:10h

Predstavnik Crne Gore na ovogodišnjem Eurosongu Sergej Ćetković nastupiće u drugoj polovini prve polufinalne večeri, određeno je žrijebom održanim danas u glavnom gradu Danske Kopenhagenu koji će ugostiti popularnu muzičku manifestaciju.

S obzirom da su predstavnici Crne Gore na prethodnim izdanjima Eurosonga često dobijali nezahvalne termine na startu večeri, uglavnom otvarajući takmičenje, moglo bi se reći da je Ćetković ovog puta dobro prošao. Društvo će mu prve polufinalne večeri praviti muzički reprezentativci Švedske, Albanije, Islanda, Rusije, Letonije, Azerbejdžana, Jermenije, Estonije, Belgije, Mađarske, Moldavije, San Marina, Portugala, Ukrajine i Holandije.

Loše po Ćetkovića je to što ni jedna od država bivše Jugoslavije koje učestvuju (Makedonija, Slovenija) neće biti zastupljena prve polufinalne večeri što znači da neće moći ni da glasaju za našeg predstavnika. To što Srbija i Bosna i Hercegovina ove godine ne učestvuju na Eurosongu takođe će otežati posao vlasniku hitova "Još volim te" i "Dal me oči varaju".

Osim Makedonije i Slovenije, u drugom polufinalu predstaviće se Norveška, Izrael, Gruzija, Austrija, Litvanija, Poljska, Malta, Finska, Irska, Rumunija, Slovenija, Bjelorusija, Grčka i Švajcarska.

Na žrijebu je određeno i koje od zemalja velike petorke će moći kada da glasaju, pa su Španija, Francuska i Danska dobile prvo veče, a Njemačka i Velika Britanija drugo. Iako joj je muzičkim izrazom vjerovatno najbliskiji od ostalih zemalja, Ćetković neće moći da računa ni na glasove iz Italije koja će prema žrijebu moći da daje poene samo zemljama drugog polufinala.

Ovogodišnji Eurosong održaće se 6, 8. i 10. maja u Kopenhagenu. Biće to 59. izdanje popularne manifestacije, a učestvovaće 37 država.

Bonus video: