Vreli hip hop Prti Bee Gee: Podgoričani potvrdili ljubav

Članovi Prtija često su mijenjali u trenutku tekstove kako bi bili prilagođeni aktuelnom trenutku...
81 pregleda 4 komentar(a)
Prti Bee Ge, Foto: Vijesti online
Prti Bee Ge, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 18.01.2014. 16:04h

Godinama izbjegavani, valjda zbog reputacije koju su dobili na konto svojih pjesama, beogradski reperi iz grupe Prti Bee Gee sinoć su na svom prvom samostalnom nastupu u Podgorici, održanom u "Tropikani", pokazali kakva je to greška bila.

U ljubav koju Podgoričani gaje prema njima mogli smo se uvjeriti na prošla dva Asfaltiranja, a sinoć je ona samo potvrđena - odavno neki lokal nije bio ranije pun, a publika je doslovno izmaltretirala članove famoznog Prtija Eufrata i Mikri Mausa kao najveće zvijezde, dok je dvojac uzvratio vrelim hip hopom i dobrom zabavom.

Već na provjeri mikrofona, nekih pola sata prije početka nastupa, iz mase je krenula vriska kada su se iz zvučnika čule poznate melodije. Nakon malog predaha, poslije dugog fotografisanja sa fanovima i davanja izjava medijima, Prti Bee Gee izašao je binu oko 22.30 uz ovacije i odmah krenuo u žestokom ritmu.

Za razliku od prošlog nastupa, na Asfaltiranju kada je Eufratu i Mikriju društvo pravio Bvana sa kojim su izveli najsvježiji repertoar, sastavljen od pjesama sa aktuelnog albuma Prtija "Bez šečera" i saradnjom sa pomenutim Bvanom "50 eura mić...", sada se beogradski dvojac prošetao kroz cijelu diskografiju.

Već na provjeri mikrofona, nekih pola sata prije početka nastupa, iz mase je krenula vriska kada su se iz zvučnika čule poznate melodije

Odmah su poslije prve pjesme pali i fristajlovi, po kojima su poznati nastupi ovog sastava, kao i nezaobilazno odavanje počasti preminulom članu Moskriju, začetniku Prtijevog stila repovanja i jednoj od najautentičnijih i najkontroverznijih figura u srpskom hip hopu, a i šire.

Iako za medije praktično ne postoje, zahvaljući pjesmama kojima su pomjerili granice pričajući kroz crnohumornu prizmu o gradskoj uličnoj svakodnevnici ispunjenoj seksom, drogom i nasiljem, rijetko koji sastav može se pohvaliti tako toplim prijemom u Podgorici. Za razliku od medija, urbana omladina regiona uhvaćena u klopku tranzicionog sivila prepoznala je odraz realnosti u pjesmama Prtija, čija se priča "word-of-mouth" tehnikom širila i godinama sticala kultni status, a glavni grad Crne Gore nije bio izuzetak.

"O kako ste divni, sjutra smo još jedared ovdje... Kako smo se zaletjeli, ima da smršamo", prokomentarisao je Eufrat nakon furiozne prve polovine koncerta. I Mikri se zahvalio publici na nevjerovatnom prijemu. Publika je u glas repovala sa njima gotovo svaki stih, često u pauzama naručujući pjesme, a jedan momak iz mase dobio je i privilegiju da sa Prtijem odrepuje jednu od najkultnijih strofa preminulog Moskrija, iz pjesme "Paranoja".

Članovi Prtija često su mijenjali u trenutku tekstove kako bi bili prilagođeni aktuelnom trenutku, često se pominjala Podgorica, a sa bine su pozdravili prijatelja iz Bad Copy grupe Ajs Nigrutina, kao i organizatora nastupa MC Marka. Žestok ritam nametnut od starta na kratko bi bio prekidan Eufratovim izletima do WC-a. "Stani brate moram da šoram", kazao je on prvi put da bi mu druga polovina grupe Mikri dobacio "samo nemoj da šoraš na nos", što je izazvalo salve smijeha u publici.

Nakon sat vremena nastupa Beograđani su zahtjevali da ih publika pozove na bis, a tokom odglumljenog silaska sa bine Eufrata je neko iz mase malo jače odgurnuo nazad što natjeralo obezbjeđenje da interveniše, ali ih je prekinuo upravo reper kazavši da je sve u redu. Na binu je uletio i jedan grudnjak, a Eufrat je poručio "sekjuriti" ekipi da ga ne brane ako se neka žena zaleti na njega. Još pola sata trajalo je ludilo, da bi se oko ponoći bio sve završilo zajedničkim nastupom MC Marka i MIkrija koji su izveli "Ladi dadi", inače saradnju člana Prtija sa već pomenutim Bvanom.

Po završetku nastupa uslijedio je pravi stampedo kada je dobar dio publike pohrlio ka članovima Prti Bee Gee da se fotografiše ili samo popriča sa njima što je zadržalo dvojac još dobrih sat vremena prije nego što su napustili mjesto dešavanja.

Večeras će se na istom mjestu održati repriza nastupa, za sve one koji su izvisili za kartu sinoć, a sjutra veče Prti Bee Gee će imati prvi samostalan nastup u Nikšiću, u "NK pabu".

Bonus video: