Slaven Knezović: Muzika nije određena rokovima

"Ovaj singl na kompilaciji pokazaće da radim nešto i van festivala, da se migoljim, što bi rekli"
166 pregleda 0 komentar(a)
Slaven Knezović, Foto: Privatna arhiva
Slaven Knezović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.01.2014. 20:34h

Numera “Od luke do luke” crnogorskog kantautora Slavena Knezovića otvara treće izdanje kompilacije “Cocktail Montenegro”, koja je objavljena krajem prošle godine pod etiketom Muzičke asocijacije.

- To je pjesma koju sam davno snimio. U mom je maniru pop-mediteran, muzika koju gajimo već godinama na ovim prosotrima ja, Sergej i Vlado Georgiev - objašnjava Knezović.

Kako kaže, ovaj singl biće najava albuma, koji bi trebao da prekine njegov diskografski post dug skoro deset godina.

- Polako rad na albumu privodimo kraju. Ostalo je još na nekoliko pjesama da se snime prateći vokali i trenutno su dvije numere bez aranžmana - otkriva Knezović, koji je drugi album najavio još za kraj prošle godine.

- Za mene muzika ne treba da bude određena rokovima, jer to je plemenita djelatnost. Dešavale su mi se neke stvari i u privatnom životu, tako da nijesm mogao da uđem u studio i pjevam i sviram. Inače, nijesam pristalica izbacivanja singlova. Smatram da treba kao Sergej prikupiti 10 dobrih pjesama i objaviti, jer nikad ne znate koja će pjesma najprije zaživjeti. Eto, svjedoci smo da ima i dosta pjesama koje zažive tek pet, šest godina pošto su objavljene - priča Knezović, koji je od izlaska prvijenca nove numere objavljivao zahvaljujući festivalima.

- Ovaj singl na kompilaciji pokazaće da radim nešto i van festivala, da se migoljim, što bi rekli - kroz smijeh objašnjava on. Njegova numera “Od luke do luke” otvara ovu kompilaciju, a Slaven to ne vidi kao prednost.

- Kada su prikupljali pjesme za ovu kompilaciju, zvali su me iz MACG-a i pitali imam li koju gotovu pjesmu jer su iz medija saznali da pripremam album. Ponudio sam im ovu pjesmu, a njima hvala što su je odredili da otvori kompilaciju. Neko je morao i biti prvi, tako da mi to ne znači ništa, jer će svako od konzumenata imati svog favorita sa tog projekta. Nadam se da će se publici i moja pjesma svidjeti - zaključuje Knezović.

Bonus video: