"Human Nature Quartet” sviraće na Nišville festu

“Povodom kooperacijske saradnje koja je započeta između Nišville Jazz festivala i Petrovac Jazz festivala, ove godine uzvraćamo nastup, pa će tako naši predstavnici biti bend “Human Nature Quartet” koji čine Enes Tahirović (klavijature), Šule Jovović (gitara), Martin Đorđević (bubnjevi) i Dragan Ivanović (bas)"
0 komentar(a)
Enes tahirović trio, Foto: Luka Govocić
Enes tahirović trio, Foto: Luka Govocić
Ažurirano: 08.08.2018. 14:41h

Petrovac Jazz festival najstavlja saradnju sa Nišvillom koja je započeta prošle godine, a osim štandova ove godine organizatori će imati i svoje predstavnike na Open Stageu.

“Povodom kooperacijske saradnje koja je započeta između Nišville Jazz festivala i Petrovac Jazz festivala, ove godine uzvraćamo nastup, pa će tako naši predstavnici biti bend “Human Nature Quartet” koji čine Enes Tahirović (klavijature), Šule Jovović (gitara), Martin Đorđević (bubnjevi) i Dragan Ivanović (bas). Oni osim festivala, predstavljaju i Opštinu Budva, Petrovac, kao i Crnu Goru, a publika će imati priliku da ih čuje na Nišville Open Stage od 21 sat i to u nedjelju 12. avgusta”, ispričao je za “Vijesti” Vinko Mihajlović, direktor “Petrovac Jazz festivala”.

Nakon uspješnog predstavljanja na sličnim manifestacijama u Kikindi, Tirani i Bitolju, “Petrovac Jazz fest” nastavlja promociju istog i na Nišville festu koji je ove godine počeo 3. avgusta i trajaće do 12. kada će ujedno nastupiti i ‘Human Nature Quartet’, a prema procjeni organizatora ovogodišnje izdanje pratiće preko 200.000 posjetilaca.

Ovogodišnji Petrovac Jazz festival biće održan od 26. avgusta do 12. septembra i to na više lokacija u Petrovu i Budvi, a publika će imati priliku da tokom tih dana čuje između ostalih i “Zonu B”, “The Baswing”, Zdenku Kovačiček, “AJS trio”, Nanu Simopoulos i mnoge druge, a takođe će biti održane školice đžeza i bluza. Kao i prethodnih godina u budvanskom Cadmus Cineplexxu biće organizovane i projekcije filmova posvećene ovom muzičkom žanru.

Idejno rješenje ove godine odradio slikar Đorđe Rašović, koji će u sklopu festivala imati i prezentaciju radova koji će nastajati tokom Petrovac Jazz festivala.

Prijatelji festivala su Opština Budva, TO Budva, SD Crvena Komuna, kao i ambasade Austrije i Mađarske čiji će predstavnici takođe imati koncerte u okviru festivala.

Bonus video: