Gibonni otvara 45. "Praznik mimoze Portonovi"

Najavljeno je da će se tradicionalna fešta od mimoze, ribe i vina u Baošićima održati 2. februara. Istog dana planiran je i veliki maskenbal u Institutu Igalo
2 komentar(a)
koncert Džiboni, Foto: Luka Zeković
koncert Džiboni, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.01.2014. 15:48h

"Praznik mimoze Portonovi" koji se 31. januara održava na hercegnovskom Trgu Nikole Đurkovića otvoriće hrvatska pop zvijezda Zlatan Stipišić Gibonni.

Kako je najavljeno na manifestaciji će učestvovati i Gradska muzika, mažoretke, trombonjeri, Umjetički centar As, klapa Stari kapetan i glumci Hercegnovskog pozorišta.

Za 31. januar je planirano otvaranje međunarodne izložbe cvijeća sa 40 izlagača u Vili "Galeb" u Igalu.

Ovogodišnji Praznik Mimoze Portonovi Opština Herceg Novi podržala je sa 100.000 eura, od čega je 80.000 izdvojeno iz Turističke organizacije a 20.000 eura iz opštinskog budžeta. Azmont Investments će, kao strateški partner, obezbijediti oko 130.000 eura.

"'Mimoza' je za 45. godina prošla mnoga iskušenja, bilo je i političkih i ratnih dešavanja u okružernju, ali festival je opstao. Da može postati brend u svijetu pomoći će kompanija "Azmont", koja će sa opštinom formirati novu instituciju "Mimoza Portonovi". Ona će raditi tokom cijele godine na prezentaciji i organizaciji festivala", rekao je predsjednik opštine Hergeg Novi Dejan Mandić.

Iz kompanije "Azmont" su saopštili da žele da ispoštuju tradiciju i da obogate program novim događajima i vrijednostimam, kao i da žele da "mimozin" duh vrate kao nekada na ulice Beograda, Trebinja, Podgorice...

"Ove godine biće više lokalnih manifestacija, ali naredne imamo veće ambicije da dovedemo međunarodne programe i publiku u Herceg Novi", poručili su iz "Azmonta".

Najavljeno je da će se tradicionalna fešta od mimoze, ribe i vina u Baošićima održati 2. februara. Istog dana planiran je i veliki maskenbal u Institutu Igalo sa preko 300 kreativnih maski.

Najavljen je i koncert Dejana Petrovića i "Big benda" na Trgu.

Neće izostati, kako je najavljeno, ni karnevalska svetkovina na Škveru 1. marta, kada je planiran bogat dramski, književni i sportski program.

U muzičkom programu se očekuje gostovanje Crnogorskog simfonijskog orkestra, koncerti Masima Savića, Vlada Divijana i džez događaj - "Portonovi džez dani".

Bonus video: