Pank rok sastav Goblini ekranizovao numeru "Evropo"

Goblini su jesenas objavili povratnički album "Roba s greškom" poslije 14 godina duge diskografske pauze
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2014. 15:42h

Sprski pank rok sastav Goblini ekranizovao je numeru "Evropo" sa aktuelnog albuma "Roba s greškom".

Realizaciju spota potpisuje novosadska ID produkcija.

Pjesmu ironično otvara citat himne Evropske unije "Ode radosti", dok je stihovi upozoravaju na ono što će donijeti priključenje Srbije i ostalih "svadljivih jugoslovenskih plemena".

"Mislimo da nema potrebe da se ta pjesma posebno objašnjava. Nažalost, ali tako je. Govori o zemlji u kojoj smo nekada živjeli, o ljudima i narodima koji su živjeli u toj zemlji, a sada imaju svoje države. U toj pjesmi se obraćamo Evropi, ali je nažalost to priča o nama", poručili su iz benda.

Goblini su jesenas objavili povratnički album "Roba s greškom" poslije 14 godina duge diskografske pauze.

Albumu je u oktobru 2013. prethodio prvi singl i spot "Deca iz komšiluka". Sve pjesme sa aktelnog izdanja Goblina mogu se poslušati na YouTubeu.

Bend je nastao 1992. u Šapcu i do razlaza 2001. objavio šest studijskih i živih albuma. Ponovo se okupio 2010. i objavio izdanje "Crno na belo" na kojem se nalaze dvije nove pjesme "Luna i "Kao da..", koje je ispratio dokumentarni film.

Trenutnu postavu čine Branko Golubović (vokal) , Alen Jovanović (gitara), Vladislav Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi), a na prošlogodišnjem Lake festu su prvi put u karijeri zasvirali pred crnogorskom publikom.

Galerija

Bonus video: