Rock In Peace: Spremili šest pjesama

Nikšićki sastav Rock In Peace na prvom albumu sarađivao sa Vanjom Radovanovićem, Sašom Zejakom, Borisom Lješkovićem
1 komentar(a)
Rock in Peace, Foto: Facebook
Rock in Peace, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.01.2014. 19:50h

Članovi nikšićkog sastava Rock In Peace snimili su šest pjesama, koje će publika uskoro moći da presluša, a u razgovoru za „Vijesti” gitarista Bojan Dobrilović predstavio je svoj bend i otkrio nešto više o numerama koje će se naći na njihovom prvom albumu.

“Bend je osnovan 3. novembra 2010. godine, a prvo pojavljivanje pred nikšićkom publikom je bilo u sali Zahumlja 14. februara 2011” , priča Dobrilović, a zatim dodaje da pored njega ovaj sastav čine Milena i Andrija Vasiljević (vokali), Nemanja Jokić (bas) i Danilo Vuletić (udaraljke).

„Najznačajniji biografski podatak svih nas jeste da smo vrsni poznavaoci piva i domaćih kolača”, uz osmijeh ističe gitarista.

On je takođe objasnio da je početak rada benda vezan za rok muziku ’70-ih i ’80-ih godina prošlog vijeka, sa domaće i strane scene.

„Prvenstveno smo željeli da povratimo vrijednosti muzike tog doba, pa smo počeli da radimo obrade, a kasnije su došli i prvi autorski momenti”, kaže Dobrilović, a potom otkriva kako je bend dobio naziv Rock In Peace.

„S obzirom na to da smo i veliki poštovaoci stare rok muzike ’60-ih koja je bila u službi mira, spontano smo povezali dvije ključne riječi - rok i mir”, pojasnio je on.

Nakon godinu dana rada na autorskim pjesmama, on je sa članovima svog sastava snimio šest pjesama, a kako kaže, u planu su još dvije.

„Aranžmane i muziku smo mi radili, dok smo kod tekstova imali podršku Dimitrija Maksića, Saše Zejaka (Vizant), Suzane Stanišić i Borisa Lješkovica (DST). Nakon Royal Music Festivala, avgusta 2011, Vanja Radovanović nam je poklonio pjesmu ‘Otvori’, za koju smo uradili aranžman”, priča on. Dobrilović napominje da će se na njihovom prvom albumu naći i dvije obrade, i to “Ljubav” grupe Perper i “Opet krivi tip” Miladina Šobića.

“Imaćemo dvije obrade koje smo uradili u našem stilu i samim tim dobili od autora dozvolu da se nađu na našem prvom albumu. Osim ove tri pjesme, tu su ‘Začarani krug’, ‘Odlazim’ i ‘Fabrike’ za koju je urađen demo snimak u našem studiju”, pojasnio je gitarista i dodao da se sve dodatne informacije mogu naći na njihovoj Facebook stranici.

Članovi sastava “Rock In Peace” još uvijek nisu odlučili na koji će način objaviti pjesme i kako će ih prezentovati publici, ali Dobrilović kaže da o tome razmišljaju. Iako mnogi muzičari ne vole da izdvajaju favorite sa albuma, gitarista je otkrio koja je njima omiljena.

“’Začarani krug’ je pjesma koja predstavlja svojevrsnu himnu našeg benda i ona nam je najbliža po senzibilitetu”, priznao je on.

Na pitanje da li će neka pjesma dobiti i spot, gitarista kaže da bi ga rado snimili, ali su problem finansije, što uslovljava i njihovu najveću želju – objavljivanje albuma.

“Velika prepreka je svakako finansijska podrška koja izostaje. A kad pređemo tu prepreku, onda ćemo znati tačan datum”, iskren je on.

Koncert u Nikšiću u februaru

I pored toga što su na muzičkoj sceni svega tri godine, članovi sastava Rock In Peace su imali priliku da nastupaju na nekim crnogorskim festivalima. “Čast nam je bila da otvorimo prvi Royal Music Fest, a nastupali smo dva puta i na Bedem Festu 2011. i 2013, pri čemu smo se na posljednjem Bedem Festu predstavili kao autorski bend”, pohvalio se Dobrilović.

On kaže da su prije početka rada na autorskim pjesmama širom Crne Gore nastupali kao “cover” bend, a da su se u međuvremenu promijenili i neki članovi, što je uticalo i na rad, ali i na odnos prema samoj muzici. “Trenutno se pripremamo za koncert u Nikšiću, koji bi trebalo da se održi 14. februara i obilježi te tri godine našeg rada i postojanja. Takođe, ovog ljeta smo planirali prijavljivanje na mnoštvo festivala na ex-Yu prostorima i nadamo se da ćemo negdje i zasvirati”, otkrio je gitarista.

Bonus video: