Cocktail Montenegro

Remix singla "Kiša" Nine Petković: Neobično i drugačije

Prvi album je snimljen, a na njemu će se pored osam novih pjesama, biti i dvije već poznate publici, kazala pjevačica
105 pregleda 12 komentar(a)
Nina Petković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nina Petković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.01.2014. 21:09h

Remix verzija numere “Kiša” iz 2009. godine crnogorske pjevačice Nine Petković našla se na kompilaciji “Cocktail Montenegro 3” koja je objavljena krajem prošle godine u izdanju Muzičke asocijacije. Naime, iako je prije nekoliko godina pomenuta pjesma snimljena kao duet gdje je pored Nine pjevala i njena koleginica iz šoua Operacija trijumf- Sonja Bakić, za potrebe kompilacije, Petkovićeva je riješila da izmijeni zvuk pjesme i otpjeva je sama.

"Sve je bila ideja Bojana Momčilovića koji je sa Zoranom Radonjićem radio novi aranžman. Ta prva verzija pjesme “Kiša” sa Sonjom za koju smo snimili i spot, je više neka demo verzija. Smatrali smo da numera zalužuje pravi aranžman, pa smo je zato ponovo snimili. Bojan je čak predložio da se u aranžamu čuje saksofon koji je svirao Stefan Pavićević, tako da sad numera baš zvuči neobično i drugačije", sigurna je Petković. Ona otkriva da je nova verzija pjesme snimljena u studiju kod Boba Stanišića, a da to što je publika zavoljela i “demo verziju” navelo da je ponovo snimi.

"Pjesma je bila veoma slušana kad se pojavila. I spot koji smo snimali kod kuće Sonja i ja imao je dosta pregleda. Kad je već kao takva uspjela da skrene pažnju, sigurna sam da će se i nova verzija svidjeti publici", nada se ona.

Iako će se ova verzija pjesme tek zavrtjeti, Nina uveliko razmišlja da do kraja mjeseca pusti u etar još jedan singl.

"Za razliku od pjesme 'Kiša' ovo bi bila pjesma koju publika još nije imala priliku da čuje. I oni rijetki koji su je čuli pozitivno su reagovali na nju možda i zbog toga što nosi neku posebnu emociju jer je snimljena samo uz gitaru, a inače je sa posvetom", otkriva Petkovićeva, dodajući da će novi singl promovisati putem društevnih mreža.

To bu i ujedno trebalo da bude i najava njenog prvijenca na kojem je ova mlada muzičarka radila proteklih godina.

"Sve je snimljeno i završeno. Imamo mnogo više pjesama nego što nam je realno potrebno za album. Koje od snimljenih numera će se naći na nosaču zvuka najviše će zavisiti od izdavača. Trenutno smo u pregovorima sa nekim izdavačima, ali još uvijek nijesmo našli adekvatu opciju. Nijesam još ni sigurna hoće li album izaći za domaćeg, ili će ga objaviti neka regionalna izdavačka kuća", ispričala je Nina.

Za sam album Nina je sa svojom ekipom pripremila osam novih pjesama, ali svakako planira da na album uvrsti i neke koje su već poznate publici.

"Kada bismo objavili sve što smo do sada snimili u startu bismo mogli da napravimo dupli CD. No, ipak, moraće da se napravi izbor. Ono što za sada znam je da će pored potpuno novih biti asigurno još dvije pjesme kao bonus. U pitanju je 'Talas i brod' za koju smo snimili spot, kao i engleska verzija grupe 'Bezobrazno'", obećava ona.

Preporučujemo za Vas