Cane: Uvijek težiš ka idealu, ali činjenica je da je ovo sve seljadija

On dodaje da se rokenrol, koji je predstavljao svojevrsnu kontrakulturu devedesetih, nije rasplinuo poslije 5. oktobra, već da nije dobio podršku koju je očekivao
3 komentar(a)
Partibrejkersi, KIC, Foto: Boris Pejović
Partibrejkersi, KIC, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.01.2014. 12:15h

Zoran Kostić Cane, pjevač Partibrejkersa otkrio je da li je na kraju pobijeđen čuveni stih "Nećemo da pobedi narodna muzika" koji je otpjevao još prije 22 godine u čuvenom projektu Rimtutituki zajedno sa Giletom iz Električnog orgazma i pokojnim Milanom Mladenovićem.

"Narod uvijek pobijedi na kraju. Ovo je zemlja narodne muzike, ali opet ima određene populacije korova koji ima lijep cvijet i od koga može da se pravi lijek. To smo mi.

Razmnožili smo se iz generacije u generaciju. Uvijek težiš ka nekom idealu, da bude bolje, ali činjenica je da je ovo seljadija! Pogledaj ko ti svira za Novu godinu (u Beogradu je za Novu godinu nastupala folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović). Naše je da budemo svjedoci svega toga i da budemo još jači, da budemo pri sebi, svjesni svega toga i da se nasmijemo svemu tome", rekao je Cane u intervjuu za "Danas".

On dodaje da se rokenrol, koji je predstavljao svojevrsnu kontrakulturu devedesetih, nije rasplinuo poslije 5. oktobra, već da nije dobio podršku koju je očekivao.

"Rokenrol je bio žrtva svoje iluzije, ali postajemo sve jači. Svi ti udarci, otrovi, ako nismo posrnuli, kod nas prave veći imunitet prema glupostima, otpor prema lažima, manipulaciji, prema zlim mašinama. Naoštrene su gitare, pojačana su pojačala, stanje gotovosti je na nivou crvenih lampica.

Ne mislimo više o nama toliko koliko o pokolenjima, ali ovi što dolaze, mislim frka je, omladina nam se prokulovila. To je sad sve izmiješano - i rokenrol i tri prsta. Omladini ništa nije jasno, ne razmišlja svojom glavom od tih ludačkih kutija, sole im glavu neki blogeri pod pseudonimima, kukavice, cave. A truju non-stop, mozak u rezervatu živi. Glupost oštećuje mlade duše".

Cane u intervjuu otkriva i jednu zanimljivost - bio je pozvan da učestvuje u rijalitiju!

"Zvao me je XY. A kod njega, u njegovoj baraci od studija snimali smo 1992. godine 'Mir brate mir'. Ironija sudbine. Samo što XY tada nije bio TV magnat nego debeljko u Sirogojno džemperu i vojnim pantalonama. Kada me je zvao u rijaliti šou rekao sam mu: 'Što me ranije nisi zvao da ti kažem da ne radiš to što si uradio, a on kaže: 'Pa nisam ja za sve kriv".

Bonus video: