Gomila nesklada: Objavili spot za pjesmu "Zid"

Video je sniman u Domu revolucije i na Bedemu, atmosfera je po riječima Pejovića bila vrhunska
74 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.01.2014. 16:57h

Nikšićki hardkor/metal sastav Gomila nesklada objavio je novi spot za pjesmu "Zid" sa njihovog debi albuma "2000 godina". U pitanju je druga ekranizacija neke numere sa pomenutog izdanja objavljenog prije dvije godine. Autor spota je Dalibor Čoda Peković, a kamerman je bio Miloš Zvicer.

- To je Čodin prvi spot, on nas je pitao može li da ga snimi pošto voli Gomilu nesklada i da li će nam smetati što je početnički. Nama, naravno, to ne smeta, jer znali smo kakav god da ispadne da će biti iz srca - kazao je bubnjar Tomaš Pejović za "Vijesti", uz priznanje da još nije pogledao spot svoje grupe jer nije imao pristup Internetu.

Video je sniman u Domu revolucije i na Bedemu, atmosfera je po riječima Pejovića bila vrhunska, a ekipu je posebno oduševio njihov prijatelj Nikola Todorović koji je za potrebe spota odigrao ulogu nasilnika koji muči svoju žrtvu.

- Umirali smo od smijeha, baš mu je legla ta uloga, kao De Niro je odradio. Super je bilo, zezali smo se i pili, a snimanje je proteklo opušteno kao da radimo to za sebe, a ne za YouTube - ispričao je Pejović.

On je kazao i da je "Zid" odabran za ekranizaciju jer je to bila želja autora spota. Ovim videom Gomila nesklada zaokružila je priču oko svog debi albuma, a Pejović je najavio snimanje novog izdanja tokom ove godine.

- Imamo devet novih pjesama, od kojih pet već izvodimo na koncertima. Čim se skrpimo sa parama i obavezama snimamo album, vjerovatno u Beogradu na ljeto. Nove pjesme su čisti metal, nema više hardkora, ali je energija i dalje ista - ispričao je Pejović.

U spotu za "Zid" nikšićki metalci sviraju pred vezanim "žrtvama", a na pitanje da li to znači da svojom muzikom muče publiku, Pejović je kazao da bi se moglo tako reći za neke.

- Ove nezdrave umove nadam se da mučimo. A zdravi su na našoj strani, oni će nas shvatiti - odgovorio je on.

Galerija

Bonus video: