Rambo Amadeus: Teško je biti svjetski car

Svjetski Kilo Car je otkrio i da je raspustio Broken Swing Sextet jer je bilo potrebno mnogo strpljenja
87 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2013. 09:59h

Svjetski Kilo Car Rambo Amadeus kazao je da je po njemu Skaj Vikler najtalentovaniji autor na muzičkoj sceni Srbije i da je pitanje trenutka kada će se sklopiti kockice pa da zajedno nešto urade.

Članovi grupe Bad Copy nedavno su kazali da su više puta dogovarali saradnju sa Rambom, ali da se to nikada nije desilo. Rambo je u intervjuu za "Balkanrock" kazao da nije to zaboravio i da se unaprijed raduje druženju i saradnji sa poznatim rep sastavom.

"Sa njim ne može da se sarađuje zato što on uvijek hoće da sarađuje i onda se sjutra ne sjeća. A drugo, nas zabolje ku*ac za socijalnu kritiku", kazao je Skaj Vikler ranije, a njegov kolega iz grupe Timbe dodao je da misli da je Rambo mnogo zaljubljen u sebe.

“Volim Ramba Amadeusa, Antonija Pušića ne podnosim organski", kazao je Timbe.

Svjetski Kilo Car je otkrio i da je raspustio Broken Swing Sextet jer je bilo potrebno mnogo strpljenja i truda da se održi "veliki orkestar", ali i da je siguran da će u budućnosti ponovo okupiti toliki bend, te objasnio kako je došlo do saradnje sa Igorom Maleševićem i Miroslavom Tovircem sa kojima sada nastupa.

"Trio je nastao iz mog rada na 'Praistorijskom kulturno umjetničkom društvu Vinčanci', eksperimentalnom projektu u kome smo sa modernim instrumentima pokušavali da pronađemo autentičan zvuk, spoj futurizma i praistorije. To eksperimentisanje i ludovanje stvorilo je snažnu interakciju... Toliko smo zavoljeli taj novi zvuk da sam poželio da nastupam sa njima izvodeći moj repertoar na jedan sasvim novi način, prilično oslobođen formi koje propisuje savremena muzika", objasnio je Rambo.

On je kazao i da se nikad neće kandidovati za predsjednika, jer ima previše drugih talenata, te da je mnogo teško biti Svjetski Car.

Galerija

Bonus video: