Karlos Santana pronašao svog bubnjara koji je 40 godina živio kao prosjak

Susret se desio zahvaljujući lokalnom novinaru Stenliju Robertsu, koji je naišao na Malouna početkom mjeseca dok je izvještavao o ilegalnim deponijama
3 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2013. 18:04h

Karlos Santana se poslije skoro četiri decenije sreo sa svojim starim prijateljem i nekadašnjim bubnjarom. Susret dvojice prijatelja bio je posebno dirljiv jer bubnjar Markus Maloun godinama živi kao prosjak na ulicama Oklanda.

Susret se desio zahvaljujući lokalnom novinaru Stenliju Robertsu, koji je naišao na Malouna početkom mjeseca dok je izvještavao o ilegalnim deponijama.

Kroz razgovor, Roberts je saznao da je svojevremeno Maloun svirao i sarađivao sa Santanom.

Ispostavilo se da je prosjak pričao istinu. Svojevremeno je bio član benda "Markus i celičanstveni", koji je sarađivao sa Santanom do 1968. godine.

Santana i Markus su se razišli kada je bubnjar optužen za zločin i poslat u zatvor Sent Kventin. Kada je izašao iz zatvora, Markus nije mogao da pronađe stalni posao i počeo je da živi na ulici.

Kada je Santana vidio Robertsovu emisiju, odmah je krenuo u Okland, zatraživši novinarovu pomoć da se opet poveže sa starim prijateljem.

Galerija

Bonus video: