Zeković: Cocktail Montenegro 3 za srećnu Novu godinu

Na dosadašnjim kompilacijama uvijek je bilo po nekoliko novih pjesama, a trećoj je čak 10 novih numera, koje su izviđači objavili u posljednjih mjesec dana.
109 pregleda 0 komentar(a)
Buksovci, Foto: Privatna arhiva
Buksovci, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.12.2013. 16:21h

Muzička asocijacija Crne Gore objaviće uskoro kompilaciju Cocktail Montenegro 3, sa 20 numera crnogorskih izvođača - Slavena Knezovića, Anite Popović, Danijela Alibabića, Nine Petković, Dušanke Belade, Baneta Nedovića, Ivane Martinović, Bojana Delića, Elde Kurtagić, Dejana Raičevića, Vladane Vučinić, Marka Prentića, Monike Knezović, Ilije Gojovića, Boža Bulatovića, te grupa “The Books Of Knjige”, “Jesenjin”, “Manitou”, “Grim”, “Crveno i crno”.

"Veliki broj autora je i ovoga puta ustupio svoja ostvarenja Muzičkoj asocijaciji, pa je Koktel 3, prava novogodišnja čestitka za slušaoce u Crnoj Gori", potvrdio je Vijestima direktor izdavačkog dijela MACG-a Momčilo Zeković.

Na dosadašnjim kompilacijama uvijek je bilo po nekoliko novih pjesama, a trećoj je čak 10 novih numera, koje su izviđači objavili u posljednjih mjesec dana.

"I ovoga puta imamo nekoliko mlađih i neafirmisanih izvođača, ali i grupa. To će nam i ubuduće biti motiv, iznjedriti nekoliko novih imena koja će možda naći svoje mjesto na našoj muzičkoj sceni. Svakako da im je trebalo dati priliku. I na prošlom Koktelu to je bio primjer, a neki od tih izvođača su nastavili svoj muzički život", objašnjava Zeković.

S obzirom na diskografsku krizu u svijetu, rijetko ko se i na crnogorskoj sceni može pohvaliti novim albumom. Na pitanje, da li su autori i izvođači raspoloženi da daju pjesme za ovakve projekte, Zeković odgovara:

"Mi smo, u skladu sa našim Statutom koji predviđa da autori i izvođači jednom godišnje izdvajaju po kompoziciju za ovakva nekomercijalna izdanja, uvjek imali veoma dobar odziv. Zato ne vidim razloga zašto i to ne bi bilo tako i da nema takvih pravila. Izvođači i autori snime singl koji ne dobije audio izdanje, i zato je ovo odlična prilika da ono legalno bude predstavljeno preko talasa radio stanica, da u jednom danu njihova ostvarenja "uđu" u što veći broj domova i lokala koji će rado emitovati dobru kompilaciju", siguran je Zeković.

On dodaje da je MACG spreman da na kompilacijama pruži šansu i autorima koji nijesu članovi ove organizacije.

"Uvjek rado pozivamo sve one koji se bave muzikom u Crnoj Gori i dosta, moramo priznati, neredovno snimaju. MACG je jako često objavljivao diskove i onih crnogorskih muzičara koji nijesu bili zvanični članovi asocijacije, ali su svi oni sa ove teritorije naši potencijalni članovi. Nema nas previše u ovoj zemlji, a naša vrata su otvorena za sve i oni koji su dobronamjerni znaju o čemu pričam", rekao je Zeković.

MACG uveliko radi na četvrtoj kompilaciji.

"Uvjek kad autori i izvođači završe pjesmu, predlažemo im da je donesu u MACG i da krene naša saradnja u izdavačkom smislu", zaključuje Zeković, napominjujući da je ovaj Koktel dijelom pomogao Fonda PAM CG za popularizaciju domaćih autora.

Bonus video: