Đule Van Gogh: Neumjereni smo u svemu

Bend je najavio i ekranizaciju numere "Anđele moj brate", a frontmen je kazao da ne zna još detalje
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2013. 17:07h

Popularni beogradski rok sastav Van Gogh objavio je novi singl pod nazivom "Anđele moj brate" koji najavljuje predstojeći, deveti album ove grupe nazvan "Neumeren u svemu".

U pitanju je drugi singl sa novog izdanja, nakon "Nešto me vuče dole", a tekst i muziku potpisuje frontmen Van Gogha Zvonimir Đukić Đule koji ga je opisao kao spoj emocije i energije svega proživljenog do sada.

"Znaš kad neko kaže - da mogu sad bih sve to isto ispočetka. Uvijek sam se pitao koliko ima istine u tome. Polazim od sebe, ja ne bih isto. Promijenio bih sve. Kao što se mijenjaju naši albumi, kao što se stilski mijenjamo zavisno od toga kroz kakve talase senzibiliteta prolazimo i kakva nam je energetska amplituda. Hvala bogu da nismo isti i nikad nećemo biti, nikad se nećemo ponavljati", ispričao je pjevač i gitarista za "Vijesti".

On je otkrio da su prva dva singla daleko od bilo kakve indikacije o tome što se može očekivati od novog albuma Van Gogha, koji će u narednih par dana biti objavljen, ali su dragi bendu i učinili se kao zgodni za najavu novog materijala.

"Album je potpuno drugačiji, nema indikacija da je to taj smjer, daleko od toga. Biće ljudi sa gomilom pjesama šokirani kada čuju koje su to energetske gromade", uvjeren je Đule.

Bend je najavio i ekranizaciju numere "Anđele moj brate", a frontmen je kazao da ne zna još detalje, osim da će spot biti snimljen ovih dana. Jedino što je Đule mogao da otkrije je da očekujemo neočekivano.

"Atmosfera u našem timu je uvijek zanimljiva, uvijek nepredvidiva. Jer smo različiti po senzibilitetima između sebe i u hodu se gomila stvari dogodi. Isto kao na bini kad te ponese svirka pa u hodu se mijenja ono što je osmišljeno unaprijed i onda to daje neku svoju čar, posebnost trenutku", objasnio je on.

Naziv albuma "Neumeren u svemu" predstavlja stanje članova Van Gogha, kazao je Đule i dodao da su njihovi prijatelji koji su čuli nove pjesme bili zapanjeni količinom energije.

"Ne želim da kažem da je tinejdžerski napumpan energijom, ali ta količina adrenalina možda ni na jednom prethodnom albumu Van Goga nije bila prisutna. Jednostavno, takav život smo živjeli i takvi smo sad u ovim godinama, jesmo neumjereni u svemu", kazao je pjevač.

"Atmosfera u našem timu je uvijek zanimljiva, uvijek nepredvidiva. Jer smo različiti po senzibilitetima između sebe i u hodu se gomila stvari dogodi"

Iako mu se sviđa to što se njegov bend mijenja iz albuma u album, Đule kaže da mu je bitno da je očuvao i da će i ubuduće sačuvati jednu stvar - autentičnost.

"Koliko god da se stilski od albuma do albuma mijenjamo, ta nit koju mi imamo prvo emotivno-ljudsku, pa onda energetsku i gdje nas je sve život vodio, zavlačio i izvlačio, to je ta prepoznatljivost koju Van Gogh ima. Bojim se da ćete kad preslušate album 'Neumeren u svemu' biti pozitivno iznenađeni", smatra muzičar.

On je pozvao sve fanove Van Gogha da, ako to nisu učinili do sada na Facebooku, pronađu stranicu grupe gdje mogu ispratiti sve novosti.

Galerija

Bonus video: