Kristijan Đuranović promovisao prvi instrumentalni album

Album “I speak” finansiran je iz PAM-ovog fonda za afirmaciju nacionalnog muzičkog stvaralaštva
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2013. 17:45h

Crnogorski muzičar Kristijan Đuranović promovisao je sinoć u prostorijama PAM-a svoj prvi album. Riječ je o instrumentalnom projektu “I speak” na kojem se nalazi osam kompozicija.

- Ući u studio i snimiti svoje ideje je jednostavna stvar, ali ako želite da to zvuči dobro, onda to zna biti veoma zahtjevan posao. Nijesam želio programiran zvuk i matrice na svom albumu, pa je sve uživo snimano, što je za naše prilike naučna fantastika. Ipak, najveći problem bio je snimiti gitaru kako treba i dobiti onaj pravi gitarski ton - objasnio je Đuranović.

On je pohvalio svoje saradnike Mihu Radonjića koji je bio zadužen za miks albuma, Duku Martinovića, kao i Branka Markovića i Slavena Ljujića koji su svirali sa njim.

Već u januaru ista ekipa ući će u studio i započeti snimanje novog projekta.

- Na novom albumu možda neće biti sve instrumentali, već ćemo, kako bismo napravili nešto komercijalnije, uraditi i nekoliko vokalnih kompozicija. U planu nam je da ih otpjeva Marko Vlahović - otkrio je Đuranović, dodajući da će početkom sljedeće godine početi i koncertna promocija albuma “I speak”.

Kristijan je istakao da je svjestan činjenice da instrumentalna muzika nije komercijalna, ali i da je dao zadatak kolegama da što manje koriste matrice.

- Ne možemo imati scenu ako sve radi jedan čovjek za kompjuterom. Nadam se da ću ovim albumom podstaći kolege da više snimaju uživo - poručio je on.

Album “I speak” finansiran je iz PAM-ovog fonda za afirmaciju nacionalnog muzičkog stvaralaštva, a izdavač je Muzička asocijacija Crne Gore.

Senad Gačević je ispred PAM-a poručio svim autorima da nakon raspodjele tantjema sa svojim idejama konkurišu, kako bi i oni dobili određenu svotu za svoje projekte, dok je ispred MACG nova izdanja najavio Momčilo Zeković. Tako će već narednog četvrtka biti promocija albuma Aleksandra Radunovića Popaja, a do kraja godine i treća kompilacija Cocktail Montenegro.

Konferenciji su prisustvovale kolege muzičari među kojima je, pored Radonjića i Martinovića, bio i gitarista Saša Stojanović, kao i nekadašnji pjevač Kristijanovog benda Nuclear Mama Marko Vlahović.

Zainteresovani mogu uzeti svoj besplatan primjerak albuma “I speak” u radnjama Euro Unit (Podgorica), Artist (Banja Luka), TMS Shop (Zagreb) i Audioboutique Shop (Beograd).

Galerija

Bonus video: