Počinje Bedem fest: Neki učesnici korigovali nastupe u znak podrške entuzijazmu

Prvo festivalsko veče zatvoriće beogradski pankeri, bend Bolesna štenad
205 pregleda 3 komentar(a)
Bedem fest, Foto: Miloš Zvicer
Bedem fest, Foto: Miloš Zvicer
Ažurirano: 03.08.2018. 05:56h

Večeras počinje deveto izdanje Bedem festa, a organizatori poručuju da je nikšićka tvrđava spremna da dočeka sve ljude željne „dobrog zvuka i još bolje energije“.

„Sve je spremno. Ove godine smo osvježili organizacioni tim, tako da su tu i ljudi iz regiona. Uključeno je dosta mladih, u cilju da mladost bude ta koja će predvoditi ovaj festival, ali i da steknu iskustvo kada su ovakve manifestacije u pitanju“, kazao je direktor Bedem festa Petar Šundić.

Što se učesnika tiče posebnih zahtjeva, prema riječima Šundića, nije bilo. Čak naprotiv.

„Pojedini učesnici su korigovali cijene honorara, u znak podrške našem entuzijazmu i nekomercijalizmu. Drago nam je što je Bedem prepoznat kao festival dobre energije, kvalitetnog zvuka i dobre organizacije“, kazao je Šundić. Scena je spremna, muzičari takođe, a volonteri su tu, poručio je direktor Bedem festa, da pomognu sve što treba.

„Tridesetak volontera biće tu da posjetiocima pruži sve potrebne informacije, a publici smo ostavili da sama procijeni da li su izvođači koje smo organizovali vrijedni pažnje. Mi smo zadovoljni, a vjerujemo i da će svi koji dođu na tvrđavu otići zadovoljni“, poručio je Šundić.

Festival će u 20 časova otvoriti varaždinski electro/alternativni bend Sowas, koji je ove i prošle godine bio jedan od pet finalista hrvatskog demo rok festivala (HGF). Pola sata kasnije binu će zauzeti beogradski Aus wiedersehen, nastao 2010, dok je termin od 21.30 časova rezervisan za Massima Savića, pjevača za koga kažu da je autentičnom interpretacijom uspio da spoji “eleganciju kancone i energiju rokenrola”. Upravo je rokenrol ono po čemu je Bedem prepoznat, pa će se petnaest minuta prije ponoći tvrđavom oriti “Svečane bele košulje”, pjesma iz kultnog filma “Crni bombardar”.

Električni orgazam iAnica Dobra zaduženi su za rokenrol vremeplov, a u 1.30 h na scenu će izaći jedan od najcjenjenijih underground hip hop izvođaca iz Srbije Miloš Stojanović, poznatiji kao Smoke Mardeljano.

Prvo festivalsko veče zatvoriće beogradski pankeri, bend Bolesna štenad.

Bedem traje do nedjelje, 5. avgusta.

Bonus video: