CKM najavljuje Festival piva u Nikšiću

"Pošto je Nikšić grad sa stogodišnom pivarskom tradiciom odlučili smo da festival pod nazivom „Septembarski Dani piva“"
67 pregleda 7 komentar(a)
Crnogorski oskar, Foto: CKM
Crnogorski oskar, Foto: CKM
Ažurirano: 09.12.2013. 14:42h

Crnogorska kulturna mreža najavila je da će u septembru organizovati Festival piva u Nikšiću.

Na pitanje "Vijesti" da li je bilo koji segment najavljenog festivala preciziran ugovorom ili je sve još na nivou ideje, predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović je kazao da tek treba da se dogovori sa Opštinom, sponzorima, izvođačima...

Saopštenje CKM-a prenosimo integralno i bez ikakvih korekcija:

"Od obnove Državnosti Crna Gora nije uspjela da osnuje festival po kojem će biti prepoznatljiva na muzičkoj mapi Evrope i svijeta.

Do sada je bilo dosta bezuspješnih pokušaja organizacija raznih festivala koji su imali isključivo komercijalni karakter, i koji nijesu uspjeli da pozicijoniraju Crnu Goru kao atraktivnu turističku destinaciju za ovu vrstu turizma.

Imajući u vidu da je pivo jedan od vodećih crnogorskih brendova, odlučili smo da organizujemo festival piva koji će imati nekomercijalni karakter i koji će, nadamo se, postati brend sa kojim će se Crna Gora ponositi.

Pošto je Nikšić grad sa stogodišnom pivarskom tradiciom odlučili smo da festival pod nazivom „Septembarski Dani piva“ organizujemo baš u Nikšiću, koji je prepoznatljiv i kao crnogorska prijestonica Rock'N'Roll-a.

Festival će se održati u prvoj polovini mjeseca septembra na Trgu slobode i trajaće tri dana. Na festivalu će preovladavati gitarski zvuk uz visoke tehničke standarde. Parva dva dana festivala će nastupiti poznata imena iz regiona, dok će treća noćbiti rezervisana za ljubitelje elektronske muzike, i tada će nastupiti poznati DeeJay-evi regiona.

Prilikom bukiranja bendova, posebno ćemo voditi računa da damo više šanse bendovima iz Crne Gore i samim tim iskoristiti festival kao instrument za pomoć mladim crnogorskim muzičarima da se predstave brojnom auditorijumu.

Poziv za učešće će biti upućen svim pivarskim brendovima koji su zastpljeni na teritoriji Crne Gore, i nadamo se da ćemo zajedno sa njima uspjeti da napravimo festival koji će biti brend Crne Gore.

Uz bogat muzički program, širok izbor piva, kobasica, interesantne suvenire, postojaće jedan poseban aspekat festivala koji ćemu dati neku vrstu takmičarske dimenzije - takmičenja pivopija.

Očekujemo da će opravdanost ovog festivala naići na razumijevanje Opštine Nikšić i Vlade Crne Gore, jer smatramo da je kako Nikšiću, tako i Crnoj Gori potreban festival (bez naplaćivanja ulaznica) koji će dostojno reprezentovati naši zemlju i, iskreno se nadamo, postati tradicija", navodi CKM u saopštenju.

Bonus video: