Marble: Album za rastanak

Nikšićki bend saopštio da ne može više da se nosi sa problemima
1 komentar(a)
Marble, Foto: Privatna arhiva
Marble, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.12.2013. 19:51h

Nikšićki progresiv rok bend Marble objavio je novi album "Oblaci i oblici" kojim je odlučio da okonča svoje postojanje. U pitanju je drugo studijsko izdanje ovog sastava, a može se besplatno preuzeti sa portala Mulj.

Na albumu se nalazi osam numera, od kojih su "Oslobađanjem", "U podnožju duge" i "Grad" ranije poznate publici i dostupne za preslušavanje na YouTube servisu.

U podugačkom tekstu objavljenom na njihovoj Facebook stranici članovi Marblea su objasnili zbog čega bend više ne funkcioniše, kazavši da su na prestanak rada uticali brojni problemi sa kojima se suočavaju crnogorski rok autori među kojima su nemogućnost pronalaženja izdavača, finansijski problemi i otuđenje između članova benda.

"U 2013. dolazi do manjka probi i kreativnog rada benda, najviše zbog malog broja svirki koje je bilo moguće organizovati u regionu. Klubovi i festivali sve manje žele da plate crnogorske bendove i dolazi do opšteg manjka promovisanja domaćih grupa, što je dovelo Marble, kao i mnoge druge bedove u tešku situaciju", stoji u pomenutom saopštenju.

Marble je posljednji javni nastup imao na ovogodišnjem Bedem Festu u Nikšiću, a prije aktuelnog izdanja objavili su album "Dalje od neba" 2008. Posljednju postavu benda činili su Aleksandar Bogdanović (bas, vokal), Milivoje Kljajić (gitara, vokal), Petar Šundić (klavijature) i Danilo Vuletić (bubnjevi).

"Nadamo se da će se stvari promijeniti i da mnogi drugi, fenomenalni crnogorski bendovi neće biti dovedeni u sličnu situaciju. Voljeli bismo da naš primjer bude alarm da se okrenemo domaćem stvaralaštvu i počnemo da ga cijenimo, jer vrijedi jednako kao i svako drugo u regionu i na svijetu", saopštili su iz benda.

Bonus video: