Traže bojkot Severine jer je podržala gej brakove

Severina se izjasnila da će na referendumu o braku zaokružiti “protiv”, odnosno da ne podržava definiciju da je brak zajednica isključivo muškarca i žene
54 pregleda 9 komentar(a)
Severina, Foto: Facebook
Severina, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.12.2013. 18:16h

Iako hrvatska pjevačica Severina ima veliki broj fanova u Splitu, što dokazuje činjenica da je desetak dana prije koncerta koji je zakazan za 6. decembar rasprodala Arenu u tom gradu, Hrvatska stranka prava pozvala je publiku na bojkot pjevačice. Naime, HSP je putem medija uputila apel u kojem kaže da njihovi simpatizeri ne žele da svojim novcem plaćaju Severinin nastup.

Split će koncert Severine koštati 45.000 eura, a iz HSP-a smatraju da to pjevačica ne zaslužuje, s obzirom na to da je prije nedavno održanog referenduma o definiciji braka, “održala moralne lekcije o porodici”.

"Pozivamo da se Severinin koncert u Splitu otkaže zbog vrijeđanja blizu 50,000 građana Splita koji su se u nedjelju izjasnili za porodicu, ali i svih onih kojima je porodica temeljna vrijednost, te zbog nazivanja svih njih fašistima i primitivcima. I na kraju, sve dok se ne izviniš, Seve-nacionale, nisi dobrodošla u naš klub", poručili su iz HSP-a.

Severina se izjasnila da će na referendumu o braku zaokružiti “protiv”, odnosno da ne podržava definiciju da je brak zajednica isključivo muškarca i žene.

Bonus video: