Fil Kolins prekida penziju?

"Da, razmišljam o novim materijalima. O nekim novim nastupima, čak i sa “Genesis”. Sve je moguće.
66 pregleda 2 komentar(a)
Fil Kolins, Foto: Theplace2.ru
Fil Kolins, Foto: Theplace2.ru
Ažurirano: 02.12.2013. 15:25h

Fil Kolins frontmen grupe “Genesis” uskoro bi mogao da se vrati na muzičku scenu, piše britanski The Guardian. Naime, u svojoj izjavi poznati muzičar je rekao da razmišlja kako o obnavljanju svoje solo karijere tako i o ponovnom okupljanju grupe Genesis.

"Da, razmišljam o novim materijalima. O nekim novim nastupima, čak i sa “Genesis”. Sve je moguće. Mogli bismo da organizujemo turneju po Australiji i Južnoj Americi. Tamo još nismo bili", kazao je Kolins koji je prije dvije godine najavio da se povlači iz svijeta muzike.

Tu informaciju poznati bubnjar i pjevač objavio je na svom sajtu Philcollins.co.uk. Tada je napisao "Prestajem, kako bih mogao da se posvetim tome da svakoga dana budem otac svojim malim sinovima".

Kolins je sa grupom Genesis posljednji put nastupio 2007. godine, a samostalno 2010.

No, iako je odlučio da se povuče zbog djece, pjevač i bubnjar tvrdi da ga upravo sinovi Metju (8) i Nikolas (12) podstiču da se vrati živim nastupima. Kolins je uporedo sa karijerom u grupi “Genesis” imao i vrlo uspješnu solo karijeru, u kojoj je osvojio sedam Gremija, dva Zlatna globusa i Oskara za najbolju originalnu pjesmu.

On je, uz Pola Makartnija i Majkla Džeksona, jedan od trojice muzičara koji su prodali više od 100 miliona albuma kao solo izvođači i kao članovi grupe. U Rokenrol kuću slavnih primljen je 2010. kao član benda.

Svoj posljednji album "Testify" Kolins je izdao 2002. To je jedini njegov album koji nije ušao među prvih pet najprodavanijih na top-listama.

Bonus video: