Morisijev nastup na Nobelovom koncertu nepoželjan u Norveškoj

"Da li on pravi čovjek za Nobelov koncert", piše na današnjoj naslovnoj strani jednog od najvećih norveških dnevnika Aftenposten,
1 komentar(a)
Morisi, Foto: Beta/AP
Morisi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.11.2013. 18:44h

Morisijevo najavljeno učešće na Nobelovom koncertu u Oslu izazvalo je bujicu negodovanja norveške javnosti pošto je britanski pjevač ostao zapamćen po skandaloznom komentaru nakon masakra na ostrvu Utoja 2011. godine.

Nekoliko dana pošto je 22. jula 2011. godine Anders Bering Brejvik u Oslu, a potom na ostrvu Utoja, ubio 77 osoba, Morisi, dugogodišnji vegetarijanac, napravio je šokantnu paralelu između žrtava norveškog ekstremnog desničara i životinja koje se gaje za potrebe restorana brze hrane.

"To (masakr u Norveškoj) nije ništa u odnosu na ono što se svaki dan događa u Mekdonaldu (McDonald) i Kentaki frajd čikenu (Kentucky Fried Chicken)", rekao je tada Morisi.

"Da li on pravi čovjek za Nobelov koncert", piše na današnjoj naslovnoj strani jednog od najvećih norveških dnevnika Aftenposten, a komentator tog lista na pitanje odgovara negativno

U čast ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za mir, Organizacije za zabranu širenja hemijskog naoružanja (OIAC) u Oslu će 11. decembra biti održan tradicionalni koncert.

"Da li on pravi čovjek za Nobelov koncert", piše na današnjoj naslovnoj strani jednog od najvećih norveških dnevnika Aftenposten, a komentator tog lista na pitanje odgovara negativno.

Masovni negativni komentari pojavili se i na društvenoj mreži Tviter, ali nisu bili dovojlni da promijene odluku organizatora.

"Njegova izjava jeste bila monstruozna, ali su objašenjenja koja su uslijedila bila dovoljno ubjedljiva", rekao je producent Od Arvid Stromstad.

Na koncertu u Oslu će pored Morisija izmedju ostalih učestvovati i sirijski i britanski muzičar Omar Sulejman i Džejms Blant.

Bonus video: