Jarboli oduševili Podgoričane

Jarboli su se još jednom pokazali kao pravi drugarski, nepretenciozan bend sa toplim ljudskim pričama u pjesmama u kojima kombinuju već dobro poznate formate
128 pregleda 0 komentar(a)
Jarboli, Montenegro pab, Foto: Vesko Belojević
Jarboli, Montenegro pab, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.11.2013. 15:18h

Da su Jarboli ostavili dobar utisak na prošlom gostovanju u Podgorici prije godinu dana pokazalo se sinoć kada je beogradski bend u “Montenegro pabu” dočekala znatno veća masa.

Prošli put ovaj sastav je promovisao "Zabavu", tada tek svježe objavljeni novi album koji je publika odlično prihvatila, a sada su braća Daniel i Žolt Kovač (gitara, vokal i bas), Boris Mladenović (gitara, vokal) i Nemanja Aćimović (bubnjevi) ponovo posjetili glavni grad Crne Gore na talasima svoje "Neophodne turneje" i prošarali svojom diskografijom, miksujući neke manje poznate sa svojim najpoznatijim numerama.

Pjesmom "Uslovna sloboda" oko 22 sata bend je otpočeo svirku bez mnogo priče sa publikom, a zatim je uslijedio blok laganijih i starijih pjesama uz koje se publika njihala sa smiješkom posmatrajući možda i najvisočiju grupu na ex Yu prostorima. Tek nakon prvih 40-ak minuta svirke bend je "zapržio" i pokrenuo prisutne, a poslije toga je rijetko spuštao loptu uglavnom držeći frenetični ritam do kraja.

Ređale su se "Samo ponekad", "Ples", "Možda će pasti", "Podrška je važna", Jarboli bi uglavnom počinjali popično i rasplesano, a završavali bučnim krešendom na koji je publika nakon svake nove pjesme uzvraćala sve glasnijim ovacijama. Horskog pjevanja doduše nije bilo toliko, utisak je da dobar dio tekstova nije bio poznat publici, ali plesa nije falilo, dok je beogradski bend zvučao rokerskije u odnosu na prošli put kada je sa njima bila klavijaturistkinja Sonja Lončar.

Publika je imala priliku i da čuje jednu novu pjesmu, kao i da pazari aktuelni dupli album Jarbola na vinilu za cijelih 20 eura. "Dupli album je u pitanju, nažalost ne možemo da smanjimo cijenu", poručio je sa bine Mladenović. Bend se nije često obraćao prisutnima, osim par "dobro veče", "hvala" i skromnog "super" kad god ih publika nagradi dobrim reakcijama.

Vladala je opuštena interakcija, a Jarboli su se još jednom pokazali kao pravi drugarski, nepretenciozan bend sa toplim ljudskim pričama u pjesmama u kojima kombinuju već dobro poznate formate na sebi svojstven način. Nakon što su oko ponoći pokušali da okončaju svirku, na nagovor publike Beograđani su se vratili na bis i odsvirali još nekoliko numera, a zatim su ostali da popričaju sa fanovima i popiju po piće.

Jarboli će večeras nastupiti i u Nikšiću. Obje svirke organizovane su u sklopu platforme "Nikšićko rocks".

Bonus video: