Bajaga objavio novu pjesmu "Mladost"

"Iz svakog dobrog mjuzikla obično se izdvoji neka pjesma koja ostane da živi van njega, i smatrao sam da je 'Mladost' najbolji izbor"
114 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2013. 11:50h

Momčilo Bajagić-Bajaga objavio je novu pjesmu "Mladost" koju je komponovao za mjuzikl "Ženidba i udadba", odnedavno na repertoaru beogradskog Pozorišta na Terazijama.

"Iz svakog dobrog mjuzikla obično se izdvoji neka pjesma koja ostane da živi van njega, i smatrao sam da je 'Mladost' najbolji izbor. U 'Ženidbi i udadbi' sve pjesme pjevaju glumci, ali pošto 'Mladost' dobro leži mom glasu odlučio sam da je snimim i objavim", kaže Bajaga.

Mjuzikl reditelja Vladimira Lazića nastao je na osnovu djela "Ženidba i udadba" čuvenog srpskog srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića (1806-1856). Songove je pisao dramaturg Željko Mijanović.

Uz dugogodišnjeg producenta Voju Aralicu, u radu na muzici za "Ženidbu i udadbu" Bajagi su pomagali klavijaturista Instruktora Saša Lokner, koji je bio zadužen za aranžmane i orkestraciju, gitarista Instruktora Marko Nježić-Kića, kao i gitarista benda Apsolutno romantično Zoran Alvirović-Kina.

"U pjesmi 'Mladost', pošto je u vojvodanskom žičanom fazonu, sve tamburice i ostale stvari svira Kina, moj drugar koji mi je gostovao i u muzici za film 'Profesionalac'", kaže Bajaga.

Bajaga "Mladost" izdvaja kao pjesmu koja možda najbolje predstavlja duh "Ženidbe i udadbe", a koja se istovremeno može slušati i van konteksta tog mjuzikla, i ističe da je to njegov omaž jednom velikom kantautoru - Arsenu Dediću.

Galerija

Bonus video: