Severina podržava gej brakove

Podršku istopolnim brakovima ranije su dale i druge hrvatske javne ličnosti među kojima voditeljka Danijela Trbović i muzičar i glumac Mile Kekin
5 komentar(a)
Severina, Foto: Facebook
Severina, Foto: Facebook
Ažurirano: 21.11.2013. 18:13h

U Hrvatskoj je raspisan referendum na kom će građani 1. decembra odlučivati da li su za to da se brak Ustavom definiše kao životna zajednica između muškarca i žene.

Pop zvijezda Severina Vučković javno se pridružila kampanji da se glasa protiv takve definicije.

"Plaše me loše i netolerantne namjere. Plaši me zahtjev za referendum koji je nazvan "U ime porodice", a koji sa porodicom nema nikakve veze. Svima treba da bude jasno da se ovdje radi o manipulaciji, koriste se emocije ljudi, objašnjavaju im kako je porodica ugrožena, a sve kako bi se nekome drugome nanijelo zlo, kako bi taj drugi postao građanin drugoga reda. Ne želim da vjerujemi da živim u zemlji u kojoj bi većina branila manjini stvari koje se njih zapravo uopšte ne tiču.

Homoseksualci nas ničim ne ugrožavaju. Naprotiv, mislim da je divno živjeti u zemlji koja poštuje sve vjere, sve nacionalnosti i sve vrste različitosti. Mi većina, trebamo zaštititi svaku manjinu i svakoj manjini dati ista prava kao i sebi samima. Samo tako će se cijelo društvo osjećati pravedno i svaki pojedinac će biti ponosan što živi u Hrvatskoj", napisala je Severina na svom Facebook profilu.

Podršku istopolnim brakovima ranije su dale i druge hrvatske javne ličnosti među kojima voditeljka Danijela Trbović i muzičar i glumac Mile Kekin.

Bonus video: