Sergej Ćetković predstavlja Crnu Goru na Eurosongu u Danskoj

Ćetković je kazao da očekuje dobar plasman na Eurosongu
85 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2013. 13:53h

Crnogorska pop zvijezda Sergej Ćetković predstavljaće Crnu Goru na Eurosongu koji će se u maju 2014. održati u Kopenhagenu.

Ćetković nije krio oduševljenje što će upravo on biti predstavnik Crne Gore na ovom takmičenju, tvrdeći da je to “veliki posao”.

"Očekuje nas mnogo posla jer želimo dobar plasman na Eurosongu. Moje je da napravim dobru pjesmu jer smatram da upravo to posljednjih godina fali tom festivalu", smatra Ćetković, čiju ćemo pjesmu za Kopenhagen čuti uskoro.

"Nije lako u tri minuta napisati lijepu ljubavnu priču", smatra Sergej otkrivajući i tematiku njegove kompozicije.

"Za sada imamo neke gotove demo snimke i nekoliko refrena, ali kako će finalna verzija zvučati, još uvijek ne znamo. Ono čime se trenutno vodimo je da pjesma privuče pažnju poslije prvog takta", istakao je Ćetković.

On je dodao da će numeru otpjevati na više jezika.

"Na taj način ćemo pjesmu približiti, recimo nekom Norvežaninu, Italijanu, Englezu", smatra Ćetković.

Na pitanje, šta je za njega dobar plasman, nije krio da je to ulazak u finale, kao ni to da će savjete svakako potražiti i od kolega koji imaju iskustva sa ovim takmičenjem.

"Na ovaj način RTCG nastavlja dobar niz nastupa jer su nas na Eurosongu predstavljale regionalne zvijezde. Ove godine imamo najveću od svih, tako da ne sumnjamo da će nas on najbolje predstaviti", istakao je na konferenciji za novinare PR delegacije Sabrija Vulić.

Šef delegacije, Ivan Maksimović istakao je da je Eurosong jedno od najvećih muzičkih takmičenja u svijetu, pa zato treba biti dio tog festivala.

"Imamo namjeru da uz pomoć partnera zaokružimo priču. Definitivno ove godine naš nastup na Eurosongu biće dobra promocija ne samo crnogorske muzike, već i same zemlje. Već su neki partneri pokazali interesovanje da bi voljeli da pomognu ovaj projekat, tako da ćemo sklopiti priču ne trošeći pare građana", obećava Maksimović.

Ove godine Crnu Goru je na Eurosongu, održanom u Švedskoj, predstavljala klapa "Who See" i Nina Žižić sa pjesmom "Igranka", koji se nijesu plasirali u finale takmičenja.

Na Eurosongu u Šverdskoj je pobijedila predstavnica Danske Emeli de Forestsa pjesmom "Samo suze".

Galerija

Bonus video: