U Hrvatskoj zastave ne pola koplja povodom smrti Olivera Dragojevića

Iza njega su ostala 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, kao i brojni koncerti širom svijeta
299 pregleda 54 komentar(a)
Oliver Dragojević, Foto: Twitter
Oliver Dragojević, Foto: Twitter
Ažurirano: 31.07.2018. 05:33h

U Hrvatskoj je danas na inicijativu premijera Andreja Plenkovića Dan nacionalnog saučešća, povodom smrti pjevača Olivera Dragojevića, a biće obilježen isticanjem državne zastave na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i jedinica lokalne samouprave.

U vladinom saopštenju navodi se da "Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi".

Posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića biće danas popodne na splitskoj Rivi odakle će katamaranom koji je obezbijedila Vlada Hrvatske isploviti prema rodnoj Veloj Luci, na ostrvu Korčuli gdje će sjutra biti i sahranjen.

Velikan hrvatske muzike, Oliver Dragojević umro je u nedjelju u 71. godini u splitskoj bolnici pošto je izgubio bitku s teškom bolešću.

Iza njega su ostala 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, kao i brojni koncerti širom svijeta.

Poznat je po hitovima "Galeb i ja", "Oprosti mi, pape", "Molitva za Magdalenu", "Vjeruj u ljubav", "Svirajte noćas za moju dušu", "Nadalina (duet sa Borisom Dvornikom iz 1980)", "Što to bješe ljubav", "Cesarica" i mnogim drugim pesmama.

Bonus video: