Rodžer Voters snima novi album

Trenutna verzija novog, još neimenovanog albuma čiji je demo Voters završio, sadrži 55 minuta materijala, otkrio je slavni muzičar za magazin "Rolling Stone"
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2013. 08:46h

Rodžer Voters, napoznatiji po svojoj karijeri u legendarnom sastavu Pink Floyd, potvrdio je da snima novi album, prvi nakon dvije decenije.

Posljednji album "Amused to Death" snimio je 1992. godine, a 2005. je objavio operu u tri čina "Ça Ira".

Iako nije želio da otkriva previše detalja, Voters je kazao da na novom albumu ima elemenata i muzike i teatra te da je osmišljen kao radio drama

Trenutna verzija novog, još neimenovanog albuma čiji je demo Voters završio, sadrži 55 minuta materijala, otkrio je muzičar za magazin "Rolling Stone".

Najavljeni album će biti njegov peti solo album, četvrti u rok žanru.

Iako nije želio da otkriva previše detalja, Voters je kazao da na novom albumu ima elemenata i muzike i teatra te da je osmišljen kao radio drama.

"Ima likove koji međusobno razgovaraju i ima zadatak. Govori o starcu i djetetu koji pokušavaju da shvate zašto se ubijaju djeca", kazao je Voters. On je dodao kako nije siguran hoće li i novi album biti popraćen turnejom.

Voters je u septembru završio svoju 219 koncerata dugu "The Wall" turneju. Za popularni muzički magazin, 70-godišnji muzičar je otkrio da se povukao nakon završetka te turneje, ali i da činjenica kako ne mora da izlazi vani i da nastupa svake večeri predstavlja neku vrstu olakšanja.

"Ne mogu nadmašiti ovu turneju. Morate da prihvatite činjenicu da neću živjeti vječno", kazao je Voters.

Ipak, ne isključuje mogućnost oživljavanja "The Wall" turneje u nekom trenutku u budućnosti.

"Ne razmišljam trenutno o tome. Ali to ne znači i da neću. Mislim da postoji publika za to", dodao je on.

Galerija

Bonus video: