Prvi Metal Meeting: Svirke bendova tvrđeg zvuka u Nikšiću i Podgorici

Prva svirka održaće se u nedjelju 10. novembra u nikšićkom NK pabu, a druga dan kasnije u podgoričkom Montenegro pabu
84 pregleda 0 komentar(a)
Marko Vukajlović, Foto: Boris Pejović
Marko Vukajlović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.11.2013. 16:43h

Prvi "Metal Meeting", događaj u sklopu kojeg će nastupiti crnogorski i regionalni bendovi tvrđeg zvuka Mangrov, Gomila nesklada, Nagual, Nula plus i Siempre Peligroso održaće se u nedjelju 10. novembra u nikšićkom NK pabu, a dan kasnije u podgoričkom Montenegro pabu.

"Kao jedan od rijetkih metal bendova ne mogu reći da smo se umorili od standardnih svirki, jer sve kolege sa scene poštujemo, ali smo osjetili da fale koncerti na kojima će više grupa svirati metal, pa smo odlučili da tako nešto i napravimo", ispričao je Marko Vukajlović, član nikšićkog metal sastava Gomila nesklada čija je ideja bila organizovanje ovog događaja.

Kazavši da su bendovi sa evropske i svjetske metal scene još nepristupačni za ovu organizaciju, Vukajlović je istakao da mu je drago što ovaj mini festival ima makar regionalni karakter, s obzirom da će na njemu nastupiti tuzlanski hardkor sastav Nula plus i šabački alternativni rok metal bend Siempre Peligroso, koji je crnogorska publika već imala priliku da čuje na ovogodišnjem Bedem festu.

"Mislio sam da ću naići na bolji pristup bendova iz regiona, s obzirom da se svi žale da ih niko ne zove u Crnu Goru, ali njih bar desetak nije moglo da dođe na "Metal Meeting" iz ovog ili onog razloga", kazao je Vukajlović.

On je otkrio da je u planu da "Metal Meeting" postane tradicionalan događaj koji bi se održavao svake godine. Obje svirke počeće tačno u 21 sat, bez kašnjenja kako su obećali organizatori, a ulaz će koštati dva eura. Na koncertima će biti promovisana i akcija "Reciklaža nije blamaža".

Vukajlović je najavio da će sa svojim bendom odsvirati dvije nove pjesme, sa materijala na kojem Gomila trenutno radi.

"U procesu smo stvaranja novog albuma, čini mi se da smo postali zvučno teži nego ranije, vidjećemo kako će to ljudi prihvatiti. Nadamo se da ćemo uskoro nešto snimiti, možda jedan singl sad na zimu kao najavu za predstojeći album", kazao je on.

Gomila nesklada nastala je 2006, a iza sebe ima jedan album "2000 godina" i jedan split EP sa grupom Fade Out Sequence. Njihovi sugrađani iz benda Nagual okupili su se 2008, imaju par singlova iza sebe, dok je Mangrov najsvježiji izdanak nikšićke scene.

Grupa Nula plus nastala je 2001, do sada je objavila jedan EP i pobijedila na demo festivalu "Moja BiH" 2005. Tuzlani trenutno rade na novom materijalu, baš kao i njihove kolege iz Siempre Peligroso koje imaju jedan istoimeni objavljeni album, a okupili su se 2009.

Bonus video: