Exit među 10 najboljih festivala u Evropi

Nagrada za najbolje festivale ustanovljena je kako bi proslavio veliki kulturološki, ekonomski i socijalni uticaj koji festivali imaju na okruženje u kojem su organizovani
0 komentar(a)
Exit 2013, Foto: Facebook
Exit 2013, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.11.2013. 12:28h

Novosadski festival Exit izabran je u Velikoj Britaniji za jedan od deset najboljih muzičkih događaja u Evropi, odlučila je publika u Velikoj Britaniji.

Exit se tako našao među 10 manifestacija u kategoriji "Najboljih inostranih festivala" (Best Oversees Festivals), a u tu kategoriju su pored njega izglasani i Tumoroulend (Tomorrowland) iz Belgije, Snoubombing (Snowbombing) iz Austrije, Benikasim iz španije i drugi.

O većini priznanja, koja se dodjeljuju na UK Festival Awards konkursu, odlučuju ljubitelji festivalske zabave putem internet platforme, a svoj glas daju i stručnjaci iz muzičke industrije, novinari i agencije za bukiranje bendova.

UK Festival Awards su na sajtu naveli da je nagrada za najbolje festivale ustanovljena kako bi proslavio veliki kulturološki, ekonomski i socijalni uticaj koji festivali imaju na okruženje u kojem su organizovani.

Ove godine je u okviru UK Festival Awards glasalo rekordnih 575.000 obožavalaca festivala iz cijele Evrope, što je, prema njihovim riječima, porast od više od 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Exit festival je nominovan i za najbolji veliki festival u okviru najprestižnije evropske festivalske nagrade "European Festival Awards".

Spisak finalista za tu nagradu biće objavljen u decembru, a proglašenje pobjednika najavljeno je za januar 2014.

Bonus video: